Μυρωδικά στον κήπο μου

Η άνοιξη μπαίνει δειλά δειλά στη ζωή μας και εμείς ψάχνουμε τρόπους να την απολαμβάνουμε στην καθημερινότητα μας.

Από την Κατερίνα Μαραγγού

Αυτή η εποχή είναι η κατάλληλη για να γεμίσουμε το σπίτι μας φυτά και αρώματα αρκεί βέβαια να το κάνουμε σωστά και να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Με φροντίδα, αγάπη αλλά και λίγες γνώσεις θα το καταφέρουμε…

Ξεκινήστε την ανοιξιάτικη κηπουρική με βασιλικό. Η άνοιξη θεωρείται ιδανική εποχή για να τον καλλιεργήσουμε. Να θυμάστε ότι έχει απόλυτη ανάγκη τον ήλιο και την υγρασία. Για να διατηρήσει όμως το άρωμά του μιας και αυτό είναι και το ζητούμενο θα πρέπει να καθαρίζετε τα ξερά κλαράκια από τη ρίζα τους.

Την ίδια εποχή θα ευδοκιμήσει και ο δυόσμος. Φυτέψτε τον σε γλάστρα, φροντίστε να τον βλέπει ο ήλιος  και μη φοβάστε να τον ποτίζετε, το έχει ανάγκη για να ανθίσει.  

Αντιθέτως το θυμάρι, που και για αυτό η άνοιξη είναι καλή εποχή, μην το ποτίζετε συχνά. Έχει ανάγκη από ξηρό χώμα. Τις ίδιες συνήθειες έχει και το δεντρολίβανο. Η άνοιξη είναι η εποχή για να το φυτέψετε αλλά μην το ποτίζετε συχνά.

Λίγο αργότερα, στα μέσα της άνοιξης βάλτε τον άνηθο στη ζωή σας. Αποφασίστε το σημείο που θα τον τοποθετήσετε και αφήστε τον εκεί για πάντα. Μια οποιαδήποτε μετακίνηση του θα τον μαράνει. Κατά τα άλλα φροντίστε να τον ζεσταίνει ο ήλιος καθημερινά  και όλα θα πάνε καλά.

Η ρίγανη επίσης δε θα πρέπει να λείπει από τον κήπο σας και τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να την φυτέψετε σε γλάστρα. Δε χρειάζεται συχνό πότισμα, προτιμά το ξηρό χώμα. Επίσης, η άνοιξη είναι ιδανική εποχή για να φυτέψετε στον κήπο σας ή σε γλαστράκι δάφνη, κόλιανδρο, κρεμμύδι, μαϊντανό και λεμονόχορτο. Φροντίστε μόνο το τελευταίο το χειμώνα να το μεταφέρετε σε εσωτερικό χώρο για να μην ξεραθεί το φυτό.