Χριστουγεννιάτικα δώρα από 10 ευρώ

Της Κατερίνας Μαραγκού

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή αδειάζει το πορτοφόλι μας αφού εκτός από όλα τα άλλα έξοδα που έχουμε, αγοράζουμε και δώρα στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Εμείς θα σας προτείνουμε φέτος κάποια πολύ ιδιαίτερα δώρα για τα οποία θα χρειαστεί να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη και κάποια άλλα που δε θα σας κοστίσουν σχεδόν τίποτα αφού θα τα φτιάξετε μόνοι σας. Η απόφαση για το πόσα θα ξοδέψετε είναι δική σας.

Κινητά τηλέφωνα για εκείνους που θέλουν να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Grand X IN

Έχει γίνει σχεδόν μόδα τα τελευταία χρόνια να διαθέτει κάθε σπίτι ένα προηγμένης τεχνολογίας κινητό τηλέφωνο. Αν λοιπόν φέτος ένα πολύ κοντινό σας πρόσωπο σας έχει ζητήσει mobile gift έχετε αρκετές επιλογές. Μια νέα πρόταση πάντως είναι το Grand X IN μοντέλο της εταιρείας ZTE, που αποτελεί και τη "ναυαρχίδα" της. Πρόκειται για ένα τηλέφωνο που έρχεται με σωρεία υψηλών τεχνολογικών προδιαγραφών σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή (ενδεικτικά, το Grand X IN θα κοστίζει περίπου 250 ευρώ).

Φωτογραφική μηχανή με ονοματεπώνυμο

NIKON D3100VR KIT

Αν έχετε κάποιον φίλο ή φίλη που λατρεύουν να "αιχμαλωτίζουν" τις στιγμές είναι η κατάλληλη στιγμή φέτος στις γιορτές για να τους δώσετε χαρά προσφέροντας τους μια φωτογραφική μηχανή. Βέβαια όχι μια τυχαία μηχανή αλλά τη NIKON D3100VR KIT. Ο προηγμένος μηχανισμός επεξεργασίας εικόνας EXPEED 2 που διαθέτει μεγιστοποιεί την απόδοση του αισθητήρα CMOS 14,2 Mp εξασφαλίζοντας εντυπωσιακά καθαρές εικόνες με ζωντανά χρώματα. Φέτος στις γιορτές δώστε την ευκαιρία στους αγαπημένους σας ανθρώπους να αποτυπώσουν τις όμορφες στιγμές τους στο φωτογραφικό χαρτί με τη μηχανή που θα τους δωρίσετε. 

Χαλιά 

Χαρίστε ένα δώρο που θα προσφέρει ζεστασιά. Επιλέξτε ένα ιδιαίτερο χαλί από τη μεγάλη συλλογή της βιοκαρπέτ για να το δωρίσετε στους φίλους σας. Πρόκειται για ένα δώρο χρήσιμο που παράλληλα αποτελεί μια μικρή επένδυση. Τα χαλιά Βιοκαρπέτ παραδοσιακά ή σύγχρονα, χειροποίητα ή μηχανής, με έμπνευση από την Aνατολή ή τη haute couture, εκπροσωπούν τις τάσεις της διακόσμησης και έχουν όλα την εγγυημένη ποιότητα της εταιρείας.

Κόσμημα

Όταν το πολύτιμο γίνεται προσιτό

Τα διαμάντια είναι αναμφισβήτητα παντοτινοί  φίλοι των γυναικών όμως στις μέρες μας αποτελούν πλέον άπιαστο όνειρο. Παρόλα αυτά εάν θέλετε να κάνετε ένα τόσο προσωπικό δώρο υπάρχουν κοσμήματα που θα εντυπωσιάσουν και σας κοστίσουν πολύ λιγότερο. Η Swarovski ανέκαθεν προσέδιδε λάμψη στις στιγμές που πλημμυρίζουν από μαγεία. Η φετινή Χριστουγεννιάτικη Συλλογή περιλαμβάνει πέντε σειρές διακοσμημένες με κρύσταλλα και προτείνει διάφορες ιδέες για να απολαύσετε με στυλ τις πολύτιμες στιγμές της ζωής σας. Χαρίστε φέτος στις γιορτές γοητευτικά κομμάτια που αιχμαλωτίζουν όλη τη λάμψη των επίσημων εμφανίσεων. Κομψές σειρές κρυστάλλων με vintage  ύφος και αρμονικές αποχρώσεις για να έχετε ένα ξεχωριστό στυλ την εορταστική περίοδο. 

Παπούτσια και τσάντες

Όταν η άνεση συνδυάζεται με το στυλ

Όταν δωρίζετε παπούτσια σε μια γυναίκα θα σας κρατήσει για πάντα στην καρδιά της. Φροντίστε να μάθετε με διακριτικό τρόπο το νούμερό της και διαλέξτε ένα σχέδιο από τα δεκάδες που περιλαμβάνει η συλλογή fullah sugah. Εμείς πάντως σας προτείνουμε κάτι απλό, καθημερινό και μάλιστα σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή.

Σοκολατάκια

Αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα για να προσφέρετε ένα ακριβό δώρο στους φίλους σας, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας στη ζαχαροπλαστική. Ένα κουτί σοκολατάκια από τα χεράκια σας  θα είναι σίγουρα ένα δώρο που θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως από τους φίλους σας. Σας προτείνουμε μια εξαιρετική συνταγή που μας εκμυστηρεύτηκαν τα «fresh». Αν ακολουθήσετε σωστά τα βήματα σίγουρα οι φίλοι σας θα γλείφουν και τα δάχτυλά τους.

ΤΡΟΥΦΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΙΡΟΠΙ

600γρ ζάχαρη

400γρ νερό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Τοποθετούμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε ώσπου να γίνει σιρόπι.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΡΟΥΦΑΣ                              

155 gr Κρέμα Γάλακτος

 220gr Κουβερτούρα Bitter

 36 gr σιρόπι

 65 gr Βούτυρο 82% ανάλατο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1.     Τεμαχίζουμε με μαχαίρι το βούτυρο σε κύβους και τη σοκολάτα σε πολύ μικρά κομμάτια

2.     Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και το σιρόπι μέχρι τους 82οC ανακατεύοντας καλά με μαρίζα.

3.     Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα κομματάκια σοκολάτας.

4.     Ανακατεύουμε πολύ καλά και μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε εκεί για μισή ώρα. Προσθέτουμε τους κύβους βουτύρου και ανακατεύουμε πολύ καλά με μαρίζα μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

5.     Μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί και το αφήνουμε εκεί για 15 λεπτά.

6.     Με σακούλα ζαχαροπλαστικής και μεταλλικό κορνέ σχηματίζουμε μικρές μπάλες πάνω σε λαδόκολλα τοποθετημένη πάνω σε δίσκο.

7.     Κάθε δίσκος που γεμίζεται μπαίνει στη συντήρηση για να σταθεροποιηθεί όπου παραμένει για 12 ώρες.

8.     Την επόμενη μέρα πλάθουμε τις μπάλες σοκολάτας και τις μορφοποιούμε σε στρογγυλά μπαλάκια τα οποία τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα και τα εισάγουμε στο ψυγείο για λίγο χρόνο ώστε να σταθεροποιηθούν.

9.       Παρασκευάζουμε το glasage για την επικάλυψη των τεμαχίων τρούφας.

 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ                                                                                                

 1000 gr Σοκολάτα Γάλακτος

200 gr Άχνη Ζάχαρη

 200 gr Κακάο

 

10.Τοποθετούμε

11.Τοποθετούμε  την άχνη ζάχαρη και το κακάο σε ένα μπολ και αναμιγνύουμε με το χέρι την άχνη ζάχαρη με το κακάο έτσι ώσπου το μείγμα να γίνει ένα. 

12.Λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος  στους 46 οC και στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 29.5 οC για να χρησιμοποιηθεί

13.Βγάζουμε τα μπαλάκια σοκολάτας από το ψυγείο και τα βουτάμε ένα ένα στο μπολ με τη σοκολάτα γάλακτος. Τα μπαλάκια μεταφέρονται επί τόπου στο μπολ με το μείγμα άχνης και κακάο και μετακινούνται από τη μια πλευρά στην άλλη μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του κάθε τεμαχίου με το μείγμα κακάο και άχνης.

14.Στη συνέχεια περνάμε όλα τα τεμάχια από κόσκινο ώστε να φύγει η επιπλέον ποσότητα μείγματος κακάο και άχνης.

15.Οι τρούφες μας είναι έτοιμες. Καλή απόλαυση. 

Hand made λοσιόν λάμψης μόνο για γυναίκες

Ιδανικό δώρο για τις γυναίκες είναι τα καλλυντικά. Ένας τρόπος υπάρχει για να χαρίσουμε καλλυντικά στις φίλες μας χωρίς να μας κοστίσουν μια περιουσία. Ακολουθώντας τη συνταγή που μας δίνει η αισθητικός Δήμητρα Γουλά μπορούμε εύκολα και γρήγορα να δημιουργήσουμε τη δική μας λοσιόν λάμψης. Μια λοσιόν που περιέχει αιθέρια έλαια πορτοκαλιού τα οποία χαρίζουν άρωμα και λάμψη στο δέρμα. H βιταμίνη C που περιέχουν τα αιθέρια έλαια πορτοκαλιού τονώνει το κολλαγόνο της επιδερμίδας, ενισχύει την άμυνα του δέρματος και διασπά τις καφέ κηλίδες (πανάδες) χαρίζοντας μια όμορφη, ομοιόχρωμη και λαμπερή επιδερμίδα

Συνταγή

50 ml ροδόνερο

Φλούδα από 1 πορτοκάλι

Παρασκευή

Τοποθετείτε το ροδόνερο σε ένα γυάλινο μπολ. Ξεφλουδίζετε το πορτοκάλι και παίρνοντας τη φλούδα σιγά-σιγά διπλώνετε με τις άκρες των δακτύλων σας τη φλούδα του πορτοκαλιού έτσι ώστε τα αιθέρια έλαια που φεύγουν σαν σύννεφο από το πορτοκάλι να έχουν κατεύθυνση στο μπολ. Στο τέλος θα παρατηρήσουμε ότι το ροδόνερο έχει αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα και θα ευωδιάζει το υπέροχο άρωμα του πορτοκαλιού.

Αποθήκευση

Αποθηκεύστε τη λοσιόν πορτοκαλιού σε ένα ωραίο γυάλινο μπουκάλι με κανονικό καπάκι ή σπρέι και βάζετε ετικέτα. Η λοσιόν συντηρείται στο ψυγείο για 25 μέρες.

Εφαρμογή

Χρησιμοποιούμε τη λοσιόν με ένα βαμβακάκι ή ψεκάζοντας ελαφρά τονώνοντας την επιδερμίδα πρωί και βράδυ μετά τον τυπικό καθαρισμό.

Hand made after shave gel

Επειδή όμως εκτός από τις γυναίκες πρέπει και οι άνδρες να φροντίζουν την επιδερμίδα τους, η αισθητικός Δήμητρα Γουλά μας εξηγεί πως να δημιουργήσουμε το δικό μας hand made after shave. Ένα πρωτότυπο δώρο για τους φίλους μας ή τον αγαπημένο μας που η  επιδερμίδα του καταπονείται από το σκληρό και καθημερινό ξύρισμα. Με τη χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος το δέρμα αναζωογονείται, ανακουφίζεται, ενυδατώνεται χωρίς να αφήνει σημάδια λιπαρότητας.

Συνταγή

50 ml Aloe vera gel

1 κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο

6 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Παρασκευή

Τοποθετούμε την aloe vera σε ένα γυάλινο βάζο. Ανακατεύουμε την αλόη μαζί με το αμυγδαλέλαιο. Έπειτα προσθέτουμε σιγά-σιγά τις σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.

Αποθήκευση

Μετά την παρασκευή συντηρείται στο ψυγείο για 30 ημέρες.

Εφαρμογή

Εφαρμόζετε κάθε φορά μετά το ξύρισμα μικρή ποσότητα του gel με απαλές κινήσεις σε όλη την επιδερμίδα.

Χριστουγεννιάτικα Ημερολόγια με κανέλες και πορτοκάλια

Ένα από τα πιο χρήσιμα δώρα στις γιορτές είναι το ημερολόγιο. Η Λιάνα Τοπούζογλου μας περιγράφει τον τρόπο για να φτιάξουμε ένα home  made calendar για το 2013.

Υλικά που θα χρειαστούμε:

Ένα κομμάτι ξύλο 12x14 cm (σαν βάση) (κατά προτίμηση κόντρα πλακέ)

Λίγο σπάγκο

Κόλλα σιλικόνης και πιστόλι σιλικόνης ή ξυλόκολλα

Κανέλες

Φέτες πορτοκαλιού αποξηραμένες

Ημερολόγιο

Κάνουμε δυο τρύπες στο επάνω μέρος του ξύλου και περνάμε τον σπάγκο, τον δένουμε έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο στο πίσω μέρος του ξύλου για να μπορούμε να το κρεμάσουμε σε καρφί. Κολλάμε τις κανέλλες επάνω στο ξύλο τη μία δίπλα στην άλλη με την κόλλα έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ξύλου. Σε μια μεριά (κάτω αριστερά ή δεξιά) κολλάμε το ημερολόγιο και στο επάνω μέρος κολλάμε τις φέτες από τα πορτοκάλια. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε αστεροειδή γλυκάνισο, ή αντί για αποξηραμένες φέτες  πορτοκαλιού να βάλουμε αποξηραμένα λεμόνια ή μήλα. Το ημερολόγιό μας είναι έτοιμο. Καλή Χρονιά!

 Liana' s Handmade - Χειροποίητες Δημιουργίες Λιάνα Τοπούζογλου (6945808499)