Ποιος αντιστέκεται στις Gold & Platinum προτάσεις;

Όταν το Νο1 Σκοτσέζικο ουίσκι διεθνώς παρουσιάζει δύο νέα μέλη της οικογένειάς του, σου δίνονται επιπλέον κίνητρα για να ανυπομονείς να τα δοκιμάσεις.

Όταν μάλιστα τα δύο αυτά μέλη ανήκουν και στη σειρά των super deluxe blend, τότε ξέρεις εκ των προτέρων πως αυτό που θα δοκιμάσεις θα σε ξαφνιάσει ευχάριστα και θα βρει σύντομα το δικό του spot στην προσωπική σου κάβα.

Ας τα γνωρίσουμε:

Το Johnnie Walker Gold Label Reserve, αυτοαποκαλείται ως “ύμνος στην τέχνη του Johnnie Walker” από τον σημερινό Master Blender Jim Beveridge ο οποίος εμπνεύστηκε τη δημιουργία του από την επί 190 συναπτά έτη πορεία του brand.

Επέλεξε τα προσωπικά αγαπημένα του ουίσκι μεταξύ των οποίων και φιάλες από Cynelish Malt Whisky (το νερό του οποίου πηγάζει από το Kildonan Hills, περιοχή όπου ανακαλύφθηκε χρυσός το 1868), από εκλεκτά αποθέματα και στη συνέχεια τα ανέμειξε με μαεστρία δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα μοναδικό, με πολυεπίπεδο blend από γλυκά φρούτα, κρεμώδη υφή με απαλό τόνο μελιού και επίγευση καπνισμένου ξύλου. Ιδανικά, σερβίρεται σε ψηλό ποτήρι με τριμμένο πάγο και μία φέτα πορτοκάλι.

Όσο για το Johnnie Walker Platinum Label, δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελέσει μια από τις τελειότερες εκφράσεις του Old Blended Scotch Whisky 18 ετών του Johnnie Walker.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο blended Σκοτσέζικο ουίσκι για απαιτητικούς το οποίο αποδίδει ένα δυνατό, γλυκό και εκλεπτυσμένο στυλ Speyside, και τη χαρακτηριστική καπνιστή γεύση των whisky του Islay.

Τα δύο νέα μέλη της οικογένειας του Johnnie Walker, παρουσιάστηκαν σε μία λαμπερή βραδιά στο Κολωνάκι, ενώ την παράσταση έκλεψαν τα cocktails που δημιούργησαν οι νικητές του διαγωνισμού World Class Bartender of the Year: Τέλης Παπαδόπουλος (παγκόσμιος νικητής 2009), Βασίλης Κυρίτσης (νικητής Ελλάδας 2012), Νίκος Μπάκουλης (νικητής Ελλάδας 2011).