Φεστιβάλ Γευστικού Πολιτισμού για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Τρεις μέρες γεμάτες γιορτή και ανακάλυψη των πιο ωραίων και αυθεντικά ελληνικών γεύσεων, ξεκινούν

Το φεστιβάλ γευστικού πολιτισμού, διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά από το Αθηνόραμα και περιλαμβάνει ένα πλήρες πρόγραμμα μαθημάτων μαγειρικής, γευσιγνωσιών και γνωριμιών με τοπικά προϊόντα από τους αρτιότερους γνώστες του είδους.

Κατά τη διάρκειά του, από τις 12 ως και τις 14 Απριλίου, η παραγωγική αφρόκρεμα της χώρας θα συναντηθεί με το κοινό που αναζητά τις αυθεντικές και τοπικές ελληνικές γεύσεις, ταυτισμένες διαχρονικά με την εθνική μας ταυτότητα.

Τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα, ζυμαρικά, ελιές και ελαιόλαδο, αβγοτάραχο, σάλτσες και ντιπ, μανιτάρια και λαχανικά, μπίρες μικροζυθοποιίας, ποτά και κρασιά, αρτοποιήματα, ξίδια και κρέατα, βότανα, ξηροί καρποί, καφέδες, αλάτια, μπαχαρικά, γλυκά και μαρμελάδες, ολόκληρος ο κόσμος των ατόφιων, γνήσιων γεύσεων από άκρη σε άκρη της επικράτειας θα ξεδιπλωθεί στο πρώτο Φεστιβάλ Μικρών Ποιοτικών Ελλήνων Παραγωγών που διοργανώνεται στην Αθήνα.

Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα του ανερχόμενου κύματος των Ελλήνων μικρών παραγωγών που έχουν επιλεγεί για την ποιότητα των προϊόντων τους από τη γευσιγνωστική ομάδα του Αθηνοράματος.

Φυσικά, το ενδιαφέρον του κοινού αναμένεται να κεντρίσει και του πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων.

Πατήστε εδώ για αναλυτικές λεπτομέρειες για το φεστιβάλ.