Πάρκο “ανοιχτό, ελεύθερο & δημόσιο” η Ακαδημία Πλάτωνος

Δύο μέρες γεμάτες δράσεις διοργανώνονται στην Ακαδημία Πλάτωνος στις 30 και 31 Μαρτίου.

Οι δράσεις, διοργανώνονται στα πλαίσια της συνέχισης του αγώνα της Επιτροπής Κατοίκων η οποία ζητά να μεταμορφωθεί το σημείο σε ένα πάρκο “ανοιχτό, ελεύθερο και δημόσιο”.

Ο χώρος όπου ιδρύθηκε το πρώτο δωρεάν πανεπιστήμιο του κόσμου από τον Πλάτωνα, εντός και εκτός αρχαιολογικού Πάρκου, οφείλει να αναδειχθεί ως σημείο αναφοράς για την παραγωγή πολιτισμού και γνώσης”, επισημαίνουν οι κάτοικοι.

“Αντιπαλεύουμε τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του, όπως και τα σχέδια παράδοσής του σε συμφέροντα διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων, τα οποία σχεδιάζουν την ανέγερση γιγάντιου εμπορικού κέντρου τύπου mall, δηλώνοντας πως θα «αξιοποιήσουν» τον αρχαιολογικό χώρο και το μελλοντικό Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών”, προσθέτουν.

Με κεντρικό σύνθημα “Ανοιχτό, Ελεύθερο, Δημόσιο Αρχαιολογικό Πάρκο Πολιτισμού, το Πάρκο που εμείς θέλουμε”, θα διοργανωθούν συζητήσεις, παρουσιάσεις, παιχνίδια για παιδιά, θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες, συναυλίες, δράσεις ήπιας άθλησης, συλλογική κουζίνα και παρουσίαση του κινήματος χωρίς μεσάζοντες.

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής, 31 Μαρτίου, στις 12.30, με την περικύκλωση του πάρκου, “μια συμβολική κίνηση για την προστασία του αυτονόητου στη χώρα μας: του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνα”.

Παρακαλούμε περιμένετε ...