Απρίλιος γεμάτος εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια

Τα προγράμματα για τα παιδιά συνεχίζονται και αυτόν το μήνα στον Ελληνικό Κόσμο με ακόμα πιο ανανεωμένο και ενδιαφέρον πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες.

Συγκεκριμένα, τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3 ετών και άνω),τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους ενώ τα Κυριακάτικα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα:

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Μύθοι του Αισώπου
Σε αυτό το πρόγραμμα, τρεις μύθοι του Αισώπου, “Ο ψεύτης βοσκός”, “Ο βοριάς και ο ήλιος” και “Ο Ερμής και ο ξυλοκόπος”, συνθέτουν μια κωμική ιστορία μέσα από τη ματιά του θιάσου “Αθηναϊκές Μαριονέτες”. Mαριονέτες, γαντόκουκλες, μαρότες και γιγαντόκουκλες ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών, ενώ οι τεχνικές του θεάτρου σκιών και του μαύρου θεάτρου δίνουν μια διαφορετική καλλιτεχνική νότα.

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Χίμαιρα, Κένταυροι, Σφίγγα…
…είναι μερικά μόνο από τα πλάσματα που δημιούργησε η φαντασία των Αρχαίων Ελλήνων. Συνδυασμός δύο ή και περισσότερων όντων, είναι όλα ονομαστά για τις υπερφυσικές τους δυνατότητες και “καταστροφικές” συνήθειες, όμως πάντοτε βρισκόταν κάποιος να τα αντιμετωπίσει!
Αυτή την Κυριακή οι μικροί μας φίλοι αποκαλύπτουν τον κόσμο των χιμαιρικών πλασμάτων που δημιουργήθηκαν από τον εκρηκτικό συνδυασμό φαντασίας και πραγματικότητας στο μυαλό των αρχαίων. Μέσα από παιχνίδια, κατασκευές και αινίγματα, τα παιδιά γνωρίζουν όσα δεν ήξεραν για τη μυθική Χίμαιρα, τους Κενταύρους κι άλλα πλάσματα, ενώ παράλληλα γίνονται και τα ίδια “μυθοπλάστες” και εμπνευστές των δικών τους αλλόκοτων όντων.

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

“Μια Ολυμπιάδα για τους κατοίκους του δάσους”
Οι φίλοι μας τα ζώα διοργανώνουν τη δική τους Ολυμπιάδα και καλούν τα παιδιά ν’ αγωνιστούν στο πλάι τους. Απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής: το γέλιο, ο ενθουσιασμός και η ατελείωτη διάθεση για παιχνίδι. Στο πλαίσιο του νέου αυτού εκπαιδευτικού προγράμματος, μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν τα Ολυμπιακά αθλήματα με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα τους ζώα!

Κυριακή 14 Απριλίου

Ο κόσμος των Βίκινγκς σε 90 λεπτά!
Μιάμιση ώρα είναι άραγε αρκετή για να γνωρίσουν τα παιδιά τους Βίκινγκς; Τι απ’ όλα όσα ξέρουμε γι΄ αυτούς τους ξεχωριστούς θαλασσοπόρους του Βορρά είναι μύθος και τι πραγματικότητα;
Τα ταξίδια, η καθημερινότητα, οι συνήθειες, η γραφή, η ενδυμασία, το χιούμορ, τα ήθη και τα έθιμα των Σκανδιναβών εξερευνητών αποκαλύπτονται στα παιδιά μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργία. Οι μύθοι τους γίνονται πηγή έμπνευσης για τα παιδιά και η γραφή τους...παιχνιδάκι!

Σάββατο 20 Απριλίου

Μικροί καλλιτέχνες στα μονοπάτια της γνώσης
Στο νέο αυτό πρόγραμμα, τα παιδιά, με πινέλα στα χέρια τους και με πολλά χρώματα ολόγυρά τους, αποτυπώνουν ιστορίες πάνω στο χαρτί. Μέσα από παραμυθένιες ιστορίες και με βοηθό τα χέρια και τη φαντασία τους, ανακαλύπτουν τα χρώματα, παίζουν με τις μπογιές, ταξιδεύουν στο “δάσος χωρίς χρώματα” και τρυπώνουν σ’ αυτό τον πολύχρωμο λαβύρινθο. Στο τέλος πειραματίζονται με ποικίλα υλικά και δημιουργούν τα δικά τους αριστουργήματα!
 

Κυριακή 21 Απριλίου

Θησέας: στο λαβύρινθο των περιπετειών του!
Χωρίς το μίτο της Αριάδνης, ο Θησέας θα είχε μείνει στο λαβύρινθο και ο Μινώταυρος θα τον είχε “εξαφανίσει”…Τα παιδιά “ξεθάβουν” από το κουτί της μυθολογίας, αυτή κι άλλες πολλές από τις περιπέτειες του Θησέα μέχρι να γίνει βασιλιάς. Οι μικροί μας φίλοι γνωρίζουν τον θαρραλέο ήρωα Θησέα και τα κατορθώματα του, που τον έκαναν τόσο γνωστό κι αγαπητό στους αρχαίους προγόνους μας. Οι μύθοι που τον περιβάλλουν γίνονται πηγή έμπνευσης για παιχνίδια και καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Σάββατο 27 Απριλίου

“Ο ποντικός και η θυγατέρα του” - λαϊκό παραμύθι
Οι μικροί φίλοι μας θα προσεγγίσουν τη λαϊκή μας παράδοση μέσα από ένα παραμύθι. Το παραμύθι αυτό ωντανεύει με τη βοήθεια ποικίλων δραστηριοτήτων, οι οποίες γίνονται αφορμή για δημιουργική έκφραση και πολύ παιχνίδι.

Κυριακή 28 Απριλίου

Πασχαλινό εργαστήρι!
Καλλιτεχνικές δημιουργίες με…πασχαλινή έμπνευση και διάθεση!
Σε εορταστική ατμόσφαιρα, ο “Ελληνικός Κόσμος” στήνει ένα πασχαλινό εργαστήρι με παιχνίδια και πρωτότυπες κατασκευές. Τα παιδιά μαθαίνουν ήθη κι έθιμα από πολλές γωνιές της Ελλάδας, παίζουν, ζωγραφίζουν και δημιουργούν, με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα.

Γενικές πληροφορίες για τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα:

 
-Ώρα έναρξης: 11:30
- Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
- Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”Πειραιώς 254, Ταύρος.
- Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.
 
Γενικές πληροφορίες για τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα:
 
- Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00.
- Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30. Διάρκεια προγραμμάτων 90 λεπτά.
- Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”Πειραιώς 254, Ταύρος.
- Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.