Χριστούγεννα στο Κέντρο της Αθήνας

Με κεντρικό σύνθημα “Η Αθήνα γιορτάΖΕΙ” παρουσιάστηκαν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων.

Όπως ανακοινώθηκε, το budget των εκδηλώσεων είναι αρκτετά περιορισμένο, μόλις στο 10% των χρημάτων που ξοδεύονταν άλλες χρονιές, ενώ φετινός στόχος της κάθε εκδήλωσης και γιορτής θα είναι να ξαναζωντανέψει το κέντρο και να τονιστεί το πανανθρώπινο μήνυμα των γιορτών.

Ο παλμός των γιορτών, δίνεται φέτος από τις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Μοναστηρακίου, ενώ σημαντικό τμήμα του στολισμού της πόλης θα αφορά και στην πλατεία Ομονοίας.

Συνολικά, θα στολιστούν 16 δέντρα, όλα δημιουργημένα βάσει των εικαστικών προσεγγίσεων των σπουδαστών του κολλεγίου ΑΚΤΟ, ενώ σημαντικό στοιχείο αποτελεί και το γεγονός ότι δίπλα σε κάθε ένα από τα δέντρα αυτά, θα βρίσκονται 18 συνολικά φορείς και ΜΚΟ με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Εορταστικό παλμό ωστόσο, δεν θα ακούσουμε μόνο από τις συγκεκριμένες πλατείες, μιας και όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων, η γιορτή θα επεκταθεί συνολικά σε 26 επιπλέον γειτονιές της πρωτεύουσας και 13 κέντρα πολιτισμού, και όλα αυτά μέσα από τη συμβολή 550 καλλιτεχνών και 200 παιδαγωγών.

Σε ό, τι αφορά την παραμονή της πρωτοχρονιάς, ο Δήμος αποφάσισε φέτος για πρώτη φορά να καινοτομήσει, και όπως ανακοίνωσε η αλλαγή του χρόνου δεν θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος αλλά στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, με φόντο την Ακρόπολη με στόχο να μεταφερθεί ένα παγκόσμιο μήνυμα πως η Αθήνα “Ζει”, γιορτάζει και είναι έτοιμη να δεχθεί τους τουρίστες και αυτή τη χρονιά.

Όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για τις φετινές γιορτές, ξεκινούν με τη φωταγώγηση της Χριστουγεννιάτικης “πόλης” που έχει στηθεί στην πλατεία Συντάγματος, στις 11 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν ως και τις 5 Ιανουαρίου.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των μουσικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων για τα Χριστούγεννα.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των παιδικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων για τα Χριστούγεννα.

Δείτε εδώ αναλυτικά το σύνολο των δράσεων αλληλεγγύης στην πλατεία Συντάγματος.