Όταν ο οργανισμός μας αυτοθεραπεύεται

Από την Κατερίνα Μαραγκού

Για να μπορέσει ο οργανισμός μας να διαθέτει ευεξία θα πρέπει να φροντίζουμε καθημερινά να τον τροφοδοτούμε με τη σωστή τροφή. Εάν τα καύσιμα που του διαθέτουμε είναι καλά τότε θα είναι σε θέση να κάνει αρκετά χιλιόμετρα.

Σε αντίθετη περίπτωση στα πρώτα 100 μέτρα θα εμφανίσει εξάντληση. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να επιλέγουμε τις τροφές μας συνειδητά. Συνειδητή διατροφή σημαίνει ότι δεν τρώμε αυτό που είναι εύγευστο ούτε αγοράζουμε την κάθε τροφή που μας πλασάρουν ως ιδανική για την ενέργειά μας.

Συνειδητή διατροφή σημαίνει ότι ενδιαφερόμαστε για την προέλευσή της αλλά και για τη διαδικασία που προηγήθηκε μέχρι να φτάσει στο πιάτο μας. Η ευεξία αφορά σε σώμα, νου και πνεύμα για αυτό είναι πολύ σημαντικό και το ενεργειακό φορτίο που κουβαλάει η κάθε τροφή. Είναι λοιπόν λογικό οι τροφές που είναι φρέσκες και έχουν υποστεί την ελάχιστη κατά το δυνατόν επεξεργασία να είναι ωφέλιμες και να προσδίδουν στον οργανισμό μας ευεξία. Ελάχιστοι από εμάς όταν επιλέγουμε να εντάξουμε ένα προϊόν στη διατροφή μας ψάχνουμε εξονυχιστικά την προέλευσή του με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις η διατροφή μας να είναι ανεπαρκής χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Αναβαθμίστε την ευεξία σας με αποτοξίνωση

Μια καλή ευκαιρία για να αναβαθμίσουμε σε αυτή τη φάση την ευεξία μας και να βελτιώσουμε τη διατροφή μας είναι η αποτοξίνωση. Μια μικρής διάρκειας νηστεία φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα . Ο οργανισμός μας επιτέλους κάνει ένα ανακουφιστικό διάλειμμα από όλες τις δύσπεπτες τροφές και αποβάλλει τις τοξίνες. Όσοι λοιπόν αποτοξινώνουν τον οργανισμό τους σε τακτική βάση, από μία εώς τρεις φορές το χρόνο, διαθέτουν αυξημένη ενέργεια, θωρακισμένο ανοσοποιητικό σύστημα και μειωμένη επιθυμία για ανθυγιεινά τρόφιμα. Επίσης, η αποχή μας από κάποιες τροφές προσφέρει πιο καθαρό δέρμα, πιο λαμπερά μάτια και διαύγεια. Ο οργανισμός μας αυτοθεραπεύεται αν εμείς του δώσουμε την ευκαιρία και μας χαρίζει τη χαμένη μας ευεξία.