Η ευεξία έρχεται και με την ψυχαγωγία

Της Κατερίνας Μαραγκού

Μπορεί να ακούγεται λίγο παράξενο, ειδικά στις μέρες μας που η ψυχαγωγία είναι πολυτέλεια, κι όμως είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υγεία μας και κατ' επέκταση με την ευεξία μας.

Ένας άνθρωπος που δε διασκεδάζει είναι αδύνατον να είναι υγιής και αυτό γιατί η ψυχαγωγία, οποιασδήποτε μορφής μας ανεβάζει ψυχολογικά, μας χαλαρώνει και μας κάνει να αντιμετωπίζουμε τη ζωή με αισιοδοξία. 

Μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να είμαστε χαρούμενοι και ότι πρέπει καθημερινά να παλεύουμε για να το πετυχαίνουμε αυτό.

Και όταν λέμε ψυχαγωγία δεν εννοούμε μόνο τα μπαράκια και τα εστιατόρια. Για να ψυχαγωγηθούμε υπάρχουν και άλλοι ανέξοδοι τρόποι, όπως να πάμε μια βόλτα με το αυτοκίνητό μας στην παραλία και στη διαδρομή να ακούσουμε τα αγαπημένα μας τραγούδια, ή να ασχοληθούμε με το αγαπημένο μας άθλημα, όπως το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο. Η δική σας ψυχαγωγία μπορεί να είναι η ζωγραφική ή το να ακούτε μουσική στη διαπασών. Μπορεί να σας γεμίζει χαρά ένας ξέφρενος χορός, μην το στερείτε από τον εαυτό σας, χορέψτε έστω και μόνοι στο σπίτι σας. Γενικά ψάξτε να βρείτε οτιδήποτε σας χαρίζει ηρεμία, μαγεία και κυρίως ευτυχία και εφαρμόστε το στην καθημερινότητά σας.

Ένα ποτό στο αγαπημένο σας μπαράκι ή μια βραδιά με φίλους για φαγητό σίγουρα θα γεμίσουν τις μπαταρίες σας για πολύ καιρό. Η συναναστροφή με άλλους ανθρώπους θα σας  χαρίσει πολύτιμες αναμνήσεις και θα σας βοηθήσει να ελπίζετε σε καλύτερες ημέρες.

Αν και οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να βελτιώσουμε την υγεία μας και κάνουμε όλα όσα πρέπει στο βαθμό που μπορούμε, δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο πολύ βελτιώνουν την υγεία μας οι μικρές απολαύσεις της ζωής. Βάλτε λοιπόν στο πρόγραμμά σας μια διασκεδαστική στιγμή την ημέρα, ό,τι και αν είναι αυτό αρκεί να σας δίνει χαρά, έτσι θα νιώθετε ευεξία όλη την εβδομάδα και η ζωή σας θα γίνει σίγουρα καλύτερη.