ΗΠΑ: Πασαρέλα διασημοτήτων το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος

Δεκάδες διασημότητες του Χόλιγουντ έκαναν την εμφάνισή τους στο εθνικό συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο διεξάγεται στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Τζεφ Μπρίτζες, εμφανίστηκε την Δευτέρα με το συγκρότημά του, τους Abiders, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Carolinafest πριν ακόμη ξεκινήσει το συνέδριο, ενώ ο αδελφός του Μπο συμμετείχε στο συνέδριο και χειροκρότησε τις ομιλίες που άνοιξαν τις εργασίες του.

Το ίδιο έκαναν και η Βαϊόλα Ντέιβις--πρωταγωνίστρια στην πρόσφατη κινηματογραφική επιτυχία «Οι Υπηρέτριες» για την οποία ήταν υποψήφια για Όσκαρ--ο Τζον Λεγκιτζάμο και ο Τόνι Σαλχούμπ, πρωταγωνιστής της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Ντετέκτιβ Μονκ». Το συνέδριο ξεκίνησε, όπως όλες οι επίσημες διοργανώσεις στις ΗΠΑ, με τον εθνικό ύμνο, τον οποίο τραγούδησε η Άμπερ Ρίλεϊ, μια από τις πρωταγωνίστριες της τηλεοπτικής σειράς Glee. Η ηθοποιός Άσλεϊ Τζαντ συμμετείχε ως σύνεδρος από το Τενεσί. Ο ινδικής καταγωγής αμερικανός ηθοποιός Καλ Πεν, από τους πρωταγωνιστές της σειράς «Ιατρικές υποθέσεις», ο οποίος έχει αναλάβει το γραφείο δημοσίων σχέσεων του Λευκού Οίκου με στόχο να βοηθήσει την κυβέρνηση να ενισχύσει τους δεσμούς της με τον κόσμο των τεχνών και του θεάματος, ανέβηκε αργά χθες το βράδυ στη σκηνή ζητώντας «μια ακόμη τετραετία».

Η γνωστή από τις «Νοικοκυρές σε απόγνωση» Εύα Λονγκόρια πρόκειται να κάνει το ίδιο σήμερα κατά την λήξη του συνεδρίου. «Είμαι ενθουσιασμένη που μπορώ να αποτελώ μέρος του οράματος (του Ομπάμα) να οδηγήσει την χώρα μπροστά και (χαίρομαι) που εκπροσωπώ ένα τμήμα της Αμερικής για το οποίο μάχεται--δηλαδή, είμαι γυναίκα, ισπανόφωνη και μεγάλωσα σε μικροαστική οικογένεια. Εκπλήρωσα το Αμερικανικό Όνειρο», δήλωσε η Λονγκόρια στο Politico. Η Λονγκόρια, όχι μόνο είναι σύνεδρος των Δημοκρατικών, αλλά έχει επισκεφθεί και πολλές φορές τον πρόεδρο Ομπάμα στο Λευκό Οίκο.

Κατά την αποψινή λήξη του συνεδρίου η Λονγκόρια, μαζί με άλλες διάσημες συναδέλφους της, λέγεται ότι επιφυλάσσει μια έκπληξη στους συνέδρους. Όπως μετέδωσε χθες Τετάρτη το CNN, η Σκάρλετ Γιοχάνσον, η βραβευμένη με Όσκαρ Νάταλι Πόρτμαν και η Κέρι Ουάσινγκτον, που συγκαταλέγονται στους σημερινούς ομιλητές του συνεδρίου, ενδέχεται να ανέβουν όλες μαζί στη σκηνή για να εκφράσουν την στήριξή τους προς τον Ομπάμα. Εκπρόσωποι από τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπως δημοσιογράφοι της εφημερίδας Charlotte Observer, εντόπισαν στο συνέδριο και άλλους διάσημους ηθοποιούς όπως η Πατρίσια Αρκέτ, η Ρόουζ Μπάιρν και ο Τιμ Ντέιλι. Ενδεικτικό είναι ότι η εφημερίδα New York Times επισήμανε ότι στους χώρους του συνεδρίου βρίσκονται ρεπόρτερς της ιστοσελίδας με ειδήσεις από τον καλλιτεχνικό χώρο TMZ, γεγονός που υποδηλώνει ότι η παρουσία διάσημων καλλιτεχνών είναι σίγουρα μεγαλύτερη από ό,τι συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιστάσεις.

Αυτό, ωστόσο, δεν αποτελεί έκπληξη καθώς στην πλειονότητά του το Χόλιγουντ έδειξε από την αρχή την προτίμησή του στον Ομπάμα, ο οποίος έχει πολλές φορές εμφανιστεί μαζί με διάσημους ηθοποιούς στο πλευρό του, όπως ο Τζορτζ Κλούνι και ο Μπραντ Πιτ. Από το Λος Άντζελες μέχρι την Νέα Υόρκη, οι χορηγοί της εκστρατείας του Ομπάμα που εκπροσωπούν τον καλλιτεχνικό χώρο, έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα τους τελευταίους μήνες. Η ηθοποιός Σάρα Τζέσικα Πάρκερ διοργάνωσε εκδήλωση με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική εκστρατεία του Ομπάμα μαζί με την πανίσχυρη εκδότρια του περιοδικού μόδας Vogue, Άννα Ουΐντουρ, ενώ η τραγουδίστρια Γκουέν Στεφάνι διοργάνωσε στα μέσα Αυγούστου παιδικό πάρτι μαζί με την Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα.

Η στήριξη που απολαμβάνει ο Ομπάμα από τον χώρο του θεάματος έχει προκαλέσει πολλές φορές πικρόχολα σχόλια από το στρατόπεδο των αντιπολιτευόμενων Ρεπουμπλικάνων. Πριν από τέσσερα χρόνια, ο Τζον Μακέιν--τότε αντίπαλος του Ομπάμα στην διεκδίκηση της προεδρίας--αποκάλεσε τον σημερινό πρόεδρο «την μεγαλύτερη διασημότητα στον κόσμο». Κι όμως. Και οι ίδιοι οι Ρεπουμπλικανοί ενέδωσαν σε αυτή την «τάση»: στο πρόσφατο συνέδριό τους στην Τάμπα της Φλόριντα εθεάθη ο ηθοποιός Γιον Βόιτ, ενώ ο βραβευμένος με Όσκαρ Κλιντ Ίστγουντ έκανε εμφάνιση «έκπληξη», που ωστόσο δεν άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις. Παρότι το ρεπουμπλικανικό κόμμα έχει να παρουσιάσει τον μοναδικό ηθοποιό που έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ, τον Ρόναλντ Ρίγκαν, είναι σαφές από την καλλιτεχνική παρουσία στην Σάρλοτ ότι το Χόλιγουντ στηρίζει Ομπάμα.