Πάτε στο ζωολογικό κήπο; Βγάλτε τα λεοπάρ, απαγορεύονται

Η απαγόρευση είναι ρητή: αν πάτε στο ζωολογικό κήπο και φοράτε ρούχο με λεοπάρ print, δεν θα μπείτε μέσα (εκτός αν προτίθεστε να βγάλετε το ρούχο).

Αυτό είναι το μέτρο που επιβάλλει το Chessington World of Adventures Resort (μια ένωση ζωολογικών κήπων στην Αγγλία) και μάλιστα διατάζει να εφαρμοστεί με απόλυτη αυστηρότητα, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph.

Γιατί αυτό; Γιατί έχει παρατηρηθεί ότι προκαλεί σύγχυση και στρες στα ζώα. Όπως έχουν παρατηρήσει οι εργαζόμενοι σε ζωολογικούς κήπους όταν κάποιος άνθρωπος φορά λεοπάρ ρούχο, κάποια ζώα προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί του ενώ κάποια άλλα τρέχουν πανικόβλητα (λογικό αν τους περνούν για τίγρεις).

Έχει παρατηρηθεί επίσης πως κάποια είδη - κυρίως αιλουροειδών όπως ίσως φαντάζεστε- όταν κάποιος φορά λεοπάρ ρούχο γίνονται υπερβολικά... φιλικά μαζί του, τον φλερτάρουν εν ολίγοις.

Μάλιστα, η διοίκηση της Chessington World of Adventures Resort σκέφτεται να επεκτείνει την απαγόρευση και για άλλα animal print σχέδια σε ρούχα όπως: το print της ζέβρας, της καμηλοπάρδαλης, της τίγρης κλπ.