Έπεσε από ύψος 39 χλμ. και στάθηκε στο… ύψος των περιστάσεων!

Έπεσε από τα 39 χιλιόμετρα και στάθηκε στο... ύψος των περιστάσεων.

Ο λόγος για τον 43χρονο Φέλιξ Μπάουμγκάρτνερ από την Αυστρία, ο οποίος πραγματοποίησε ελεύθερη πτώση του από ύψος 39 χιλιομέτρων, σπάζοντας το φράγμα του ήχου αλλά και κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Στο ξεκίνημα της πτώσης του, ο Αυστριακός, φορώντας μια στολή ικανή να τον προφυλάξει από την πίεση και το ψύχος, είχε ταχύτητα μεγαλύτερη του ήχου.

Το αλεξίπτωτό του άνοιξε κανονικά στα 1.500 μ. από το έδαφος και ο Αυστριακός προσγειώθηκε υπό τις επευφημίες των συνεργατών και των συγγενών του που παρακολουθούσαν με αγωνία.

Τη φωτογραφία ανέβασε ο ίδιος στο Twitter του

Ετοιμάζοντας για 5 χρόνια την ιλιγγιώδη πτώση

Ο 43χρονος Αυστριακός Φελίξ Μπάουμγκαρτνερ έκανε την παράτολμη... βουτιά στο κενό πάνω από την έρημο του Νέου Μεξικού.

Η ελεύθερη πτώση του αλεξιπτωτιστή διήρκεσε, από την έξοδό του από την κάψουλα μέχρι την προσγείωσή του, 14 λεπτά 19 δεύτερα, και η μέγιστη ταχύτητα ήταν 1.342,8 χλμ. την ώρα.

Το αλεξίπτωτο άνοιξε στα 1.500 μέτρα από τη Γη.

Ο ριψοκίνδυνος Αυστριακός έκανε πενταετή προετοιμασία για το εγχείρημά του. Πριν το άλμα, οι γιατροί τον είχαν προειδοποιήσει για τους κινδύνους, οι οποίοι θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίοι για τη ζωή του.

Ο Μπάουμγκαρτνερ είχε σε αυτή την περιπέτεια εκατό συνεργάτες. Το άλμα που πέτυχε θα μελετηθεί τώρα από τη σκοπιά της ιατρικής και της αεροναυτικής και θα χρησιμεύσει στους αστροναύτες.

Οι άνεμοι καθυστέρησαν σήμερα επί τρίωρο το εγχείρημα αυτό, ενώ την περασμένη Τρίτη το άλμα είχε αναβληθεί.

Τριάντα πέντε κάμερες, στο έδαφος και από ελικόπτερο, μία πάνω στη στολή του Αυστριακού, απαθανάτισαν το ιστορικό εγχείρημα, που μεταδόθηκε στο YouTube, 65 ολόκληρα έτη αφότου ο Αμερικανός πιλότος Τσακ Γέγκερ με αεροπλάνο κατέρριψε το φράγμα του ήχου.

Ο Αμερικανός σμηναγός Τζο Κίτινγκερ το 1960 είχε πηδήξει με αλεξίπτωτο από ύψος 31 χιλιάδων μέτρων και μέχρι σήμερα κατείχε το ρεκόρ.