O άνδρας με τις 6000 Barbie

Η εμμονή του νεαρού Jian Yang με τις κούκλες Barbie ξεκίνησε στα 13 του χρόνια, όταν αγόρασε τότε το μοντέλο "Great Shape".

 Από τότε, και για τα επόμενα 20 χρόνια, ο Yang επιδόθηκε στην μανιώδη αγορά κάθε λογής Barbie, καθώς του αρέσει "η ποπ, η μόδα, οι διασημότητες", όλα αυτά που συνθέτουν την κουλτούρα της πιο διάσημης κούκλας. 

Σήμερα ο Yang έχει μια ζηλευτή συλλογή από 6000 κούκλες, όλες μοναδικά μοντέλα, αξίας 400.000 δολαρίων, που γεμίζουν ολόκληρους τοίχους του σπιτιού του.

Ωστόσο, ο 33χρονος άπληστος συλλέκτης έχει μια αγαπημένη κούκλα. "Είναι μια Barbie 'Comme des Garcons' . Είναι τόσο σπάνια που ούτε οι συλλέκτες δεν γνωρίζουν αυτό το μοντέλο. Την σχεδίασε ο ίδιος ο Rei Kawakubo, ένας από τους αγαπημένους μου σχεδιαστές". 

Ο  Yang, από τη Σιγκαπούρη, περιγράφει τον εαυτό του ως nerd των παιχνιδιών και έχει επίσης μια συλλογή από 3.000 διαφορετικές κούκλες.

Όσο για το που θα στεγάσει τις αγαπημένες του όταν τελειώσουν τα ράφια στο σπίτι του, είπε χαριτολογώντας ότι θα αγοράσει το σπίτι του γείτονα...