Πόσες φορές ακόμη θα δείτε τους γονείς σας πριν πεθάνουν

Ο τίτλος απλός: See Your Folks...

Η ιδέα ακόμη πιο απλή: μια διαδικτυακή εφαρμογή που υπολογίζει πόσες φορές θα δείτε τους γονείς σας πριν αυτοί φύγουν από τη ζωή. Οι δημιουργοί της εφαρμογής, βάσει του προσδόκιμου ζωής σε κάθε χώρα αλλά και των φορών που βλέπει κανείς τους γονείς του στη διάρκεια ενός έτους υπολογίζουν κατ' εκτίμηση πόσες φορές περίπου κάθε χρήστης θα δει τους γονείς του εφόσον αυτοί αγγίξουν το προσδόκιμο ζωής. Τα στοιχεία για το προσδόκιμο ζωής βασίζονται στα αντίστοιχα δεδομένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

"Πιστεύουμε ότι η αυξημένη συνειδητοποίηση για το θάνατο μπορεί να μας βοηθήσει να αξιοποιήσουμε τη ζωή μας στο έπακρο" γράφει στην ιστοσελίδα.

Και πράγματι... κάτι τόσο απλό που φαντάζει παιχνίδι, μπορεί να είναι πολύ συγκλονιστικό, ακόμη και τρομακτικό: μας φέρνει ενώπιον του μεγαλύτερου φόβου του ανθρώπου. Του θανάτου του και της απώλειας των αγαπημένων του προσώπων.

Κανείς βέβαια δεν γνωρίζει πότε θα πεθάνει, ούτε αν θα "τηρήσει" το προσδόκιμο ζωής. Η συνειδητοποίηση του πεπερασμένου πάντως παραμένει το πιο συγκλονιστικό ταρακούνημα για τον άνθρωπο.

Αν θέλετε πάντως, μπορείτε να κάνετε κι εσείς τη... μέτρηση εδώ