Ένας κόσμος γεμάτος εικόνες

Συνθέσεις πολύχρωμες, πρωτότυπες, διασκεδαστικές... άνθρωποι, ζώα, αντικείμενα... γιατί κάποιες φορές η πραγματικότητα είναι η πιο μαγική εικόνα...

-Ένας αγέρωχος σκύλος που περήφανα αψηφά όλες τις απαγορευτικές πινακίδες κατά του καπνίσματος. Queens, Νέα Υόρκη.

-Μια λέαινα φαίνεται να μπερδεύει το λιονταράκι της για φαγητό-ωστόσο απλώς το φροντίζει. Με τον τρόπο της βέβαια…Ζωολογικός Κήπος της Κοπεγχάγης.

-Όχι, η κρίση δε χτύπησε ακόμα και το Σπάιντερμαν, αναγκάζοντάς τον να αλλάξει επάγγελμα. Ο εν λόγω 37χρονος κύριος από την Ινδονησία καθαρίζει τα εξωτερικά παράθυρα ενός ξενοδοχείου 19 ορόφων στην πόλη Surabaya. O καθαριστής-αράχνη, εργάζεται σε ύψος άνω των 500 μέτρων από το έδαφος, ενώ η αμοιβή του εξαρτάται από το ύψος του κτιρίου και το βαθμό δυσκολίας.

-Στη γαλλική παραθαλάσσια πόλη της Νίκαιας, οι θαμώνες της παραλίας επιμένουν αισιόδοξα, επιλέγοντας αυτό το χαρούμενο θαλάσσιο αλεξίπτωτο για τη διασκέδασή τους.

-Αυτοκίνητο φτιαγμένο από Lego, άνθρωποι ντυμένοι Lego. Στα προεόρτια κανονικού αγώνα αυτοκινήτων, κάπου στο Λονδίνο.

-Οι φανατικοί υποστηρικτές του ετήσιου ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας, εκδηλώνουν την συμπάθειά τους προς τη διοργάνωση, με έναν πολύχρωμο, ελαφρώς εκκεντρικό τρόπο.

-Κάποιοι επίσης φανατικοί υποστηρικτές, αυτή τη φορά της παλιάς τηλεοπτικής σειράς Dr. Who, κατασκεύασαν έναν λαβύρινθο στο σχήμα του Dalek, ενός από τα ρομπότ-πρωταγωνιστές της. Με μήκος πάνω από 300μ. και έκταση 18 στρέμματα, σε ένα μεγάλο χωράφι με πάνω από 1 εκατομμύριο καλαμποκιές, ο λαβύρινθος άνοιξε τις πόρτες του στη Νέα Υόρκη, γιορτάζοντας τα 50 χρόνια του δημοφιλούς σίριαλ.

-Άραγε ο σκύλος αυτός παίζει σκυλάδικα; Μέχρι να το μάθουμε, ας απολαύσουμε τη φωτογραφία αυτή, μέρος ενός καλλιτεχνικού γεγονότος που πραγματοποιείται στην Καλιφόρνια. Εκεί, ο καλλιτέχνης τοποθέτησε στρατηγικά διάφορα πιάνα, όπου έλαβαν χώρα ρομαντικά ρεσιτάλ πιάνου στο ηλιοβασίλεμα. Παράλληλα, οι περαστικοί ήταν ελεύθεροι να καθίσουν και να παίξουν κατά βούληση. Το καλλιτεχνικό γεγονός έχει τον τίτλο "Έργο Δύο για Δώδεκα Πιάνα". "Και Ένα Σκύλο" θα προσθέταμε εμείς.

-Μια φάλαινα-"καμπούρα" αναπηδά στην επιφάνεια του Ειρηνικού Ωκεανού στο εθνικό πάρκο Uramba Bahia Malaga της Κολομβίας, κατά την ετήσια μετανάστευσή της από την Ανταρκτική. Το ταξίδι των 8.500 χιλιομέτρων πραγματοποιείται ούτως ώστε να γεννήσει και να μεγαλώσει τα μικρά της. Το συγκεκριμένο είδος φάλαινας έχει μήκος 18 μέτρα και ζει περί τα 50 χρόνια.

-Η κυανόλαιμη στρουθοκάμηλος μας ρίχνει μια ματιά από το κλουβί της στο Ζωολογικό Κήπο της Νυρεμβέργης, στη Γερμανία.

-Ένα νεογέννητο πάντα, ξεκουράζεται στο εκκολαπτήριο του Ζωολογικού Κήπου της Ταιπέχ, στην Ταιβάν. Το κοινό ωστόσο, θα μπορεί να την απολαύσει από κοντά σε όχι λιγότερο από τρεις μήνες.

-Duisburg, Γερμανία. 150 χήνες διασχίζουν το δρόμο νωρίς το πρωί. Προορισμός τους είναι κάποιος χώρος στον οποίο θα βοσκήσουν φρέσκο γρασίδι όλη μέρα, πριν επιστρέψουν με το πρώτο σκοτάδι στο αγρόκτημά τους. Δυστυχώς, όλες τις περιμένει υπομονετικά το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο τραπέζι…