Τόλμησε να μηνύσει τον πανίσχυρο αρχηγό της ιαπωνικής μαφίας

Η Γιακούζα, ή Ιαπωνική μαφία, είναι μια ομάδα από συνδικάτα οργανωμένου εγκλήματος και η μεγαλύτερη οργάνωση του είδους της στο κόσμο, ενώ έχει τετοια δύναμη, που επηρεάζει την πολιτική και την οικονομία της χώρας. Ο αρχινονός της Γιακούζα είναι ο πανίσχυρος Kenichi Shinoda (φωτ). Και αυτό τον άνθρωπο βρήκε να μηνύσει μία γυναίκα, ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας! 

Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, ένας απλός πολίτης κατέθεσε μήνυση εναντίον του μεγάλου αφεντικού, έχοντας υπερβολική εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη της χώρας , ή -πιθανότατα- πλήρη άγνοια κινδύνου !

Η γυναίκα απαιτεί από τον Kenichi Shinoda να της επιστρέψει 17.350.000 γιεν (περίπου 175 χιλιάδες δολάρια), ποσό το οποίο ο επικεφαλής της Γιακούζα φέρεται να έλαβε από αυτήν, ως αποτέλεσμα των απειλών και των εκβιασμών κατά την περίοδο 1998-2010. Μάλιστα, τα μέλη του συνδικάτου Yamaguchi-Gumi (στο οποίο ανήκει ο  Shinoda), απειλούσαν να κάψουν το εστιατόριο της σε περίπτωση, που αρνούνταν να πληρώσει.

Με νόμο του 2008, οι ηγέτες των συνδικάτων της Γιακούζα είναι προσωπικά υπεύθυνοι για τις εγκληματικές δραστηριότητες των υφισταμένων τους και προσάγονται οι ίδιοι σε δίκη. 

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, κανένα από τα εκατομμύρια θύματα των μαφιόζικων εκβιασμών δεν τόλμησαν να μηνύσουν τους αρχινονούς - πόσο μάλλον τον ίδιο το Shinoda - εξαιτίας έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων (καθαρές δουλειές !), αλλά κυρίως λόγω του φόβου για τη ζωή τους και του ιδιαίτερου ρόλου, που διαδραματίζει η Γιακούζα στη ζωή της Ιαπωνίας.