Άδοξο τέλος για έναν Πικάσο!

Τον Οκτώβριο του 2012, επτά κορυφαία έργα τέχνης έκαναν φτερά από από το μουσείο του Ρότερνταμ. Ανάμεσα στους πίνακες, αξίας τουλάχιστον 150 εκατομμυρίων ευρώ, ήταν και έργα των Πικάσο, Μονέ, Ματίς και Γκογκέν.

Οι δράστες συνελήφθησαν τέσσερις μήνες αργότερα στο Βουκουρέστι,αλλά, μέχρι σήμερα, τα έργα παρέμεναν άφαντα, παρά τις έρευνες τις Ιντερπόλ. Όμως, οι αρχές της Ρουμανίας συνέλαβαν μία γυναίκα, η οποία ομολόγησε ότι έκαψε τους πίνακες στο φούρνο του σπιτιού της. 

Η συλληφθείσα φέρεται να είναι μητέρα του ενός εκ των δραστών που διέπραξαν την μεγάλη ληστεία. Στην απολογία της, γυναίκα κατέθεσε πως θέλησε να καταστρέψει τα ενοχοποιητικά στοιχεία του γιου της και έτσι κατέστρεψε τους πολύτιμους πίνακες, ρίχνοντας τους στη πυρά! 

Εμπειρογνώμονες εξετάζουν ενδελεχώς τις στάχτες και αναμένεται να δημοσιοποιήσουν το πόρισμα τους, την ερχόμενη εβδομάδα.

"Βρέθηκαν ευρήματα από κασσίτερο και μόλυβδο, κάτι που δεν έχει λογική εξήγηση. Πρόκειται για είδη μπογιάς που δεν έχουν λόγο να βρίσκονται εκεί"  δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού Μουσείου της Ρουμανίας.