Πεινασμένες κατσίκες μειώνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς!

Μια εναλλακτική χρήση των κατσικιών, ως ζωντανά αυτή τη φορά, γίνεται γνωστή στις ΗΠΑ και εφαρμόζεται ήδη στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο!

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας news.discovery.com, το προσωπικό του αεροδρομίου δεν επαρκεί για να καθαριστεί επαρκώς ο χώρος γύρω από την αχανή έκταση. Συν τοις άλλοις, οι εκτάσεις με χόρτα και φυτά, έχουν αρκετά φίδια και δηλητηριώδεις βατράχους που ζουν εκεί και αυτό, από μόνο του, καθιστά την κατάσταση επικίνδυνη.

Προκειμένου, λοιπόν, να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις περιοχές γύρω και έξω από το χώρο του αεροδρομίου, οι ιθύνοντες αποφάσισαν να... αμολήσουν στο χώρο περίπου 400 κατσίκες.

Εκείνες αναλαμβάνουν το... φάγωμα των ξερόχορτων, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες ξεσπάσματος πυρκαγιάς. Συν τοις άλλοις, οι κατσίκες θα αφεθούν ελεύθερες να... καταβροχθίσουν και όποιες φυτείες χασίς και μαριχουάνας υπάρχουν εκεί, καθώς οι Αρχές που έχουν αναλάβει τη φύλαξη του χώρου υποπτεύονται ότι το... σπορ καλλιέργειας "μαλακών" ναρκωτικών στον εύρυτερο χώρο του οικοπέδου του αεροδρομίου έχει λάβει διαστάσεις.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να υπάρχει χρόνος για να κάνουν οι κατσίκες τη δουλειά τους. Ωστόσο, χρειάζεται και κάποιος να τους προσέχει. Πρόκειται για πάμφθηνη λύση, η οποία, όσο γίνεται γνωστότερος ο... ευεργετικός ρόλος που υπηρετούν οι κατσίκες, προωθείται και σε περισσότερες πόλεις των ΗΠΑ. Το αεροδρόμιο Ο' Χέιρ του Σικάγο ανακοίνωσε διετή συμφωνία για καθαρισμό από κατσίκες, οι οποίες θα τρώνε τα ξερόχορτα ανά 25 με 30 το κοπάδι.