Έτσι θα ήταν η Barbie αν είχε διαστάσεις πραγματικής γυναίκας

Κάποιες φορές, καλό είναι τα πράγματα να τίθενται στις πραγματικές τους διαστάσεις. Αυτό σκέφτηκε φαίνεται ο Nikolay Lamm και έφτιαξε μια κούκλα Barbie, με πραγματικές, ανθρώπινες αναλογίες.

Αντί για πολύ στενή μέση, ανύπαρκτους γλουτούς και αφύσικα λεπτά πόδια, ο καλλιτέχνης από το Pittsburg κατασκεύασε ένα μοντέλο που βρίσκεται πιο κοντά σε μια υγιή, φυσιολογική γυναίκα. Όπως παραδέχεται κι ο ίδιος, βασικό κίνητρό του ήταν η απελευθέρωση τόσο γυναικών όσο και ανδρών από πρότυπα σωματικής εμφάνισης τα οποία είναι όχι μόνο αφύσικα αλλά και δεν ταυτίζονται καθόλου με καλή υγεία.

Ως γνωστόν, το αποτέλεσμα είναι πολύ συχνά η κακή εικόνα των γυναικών με το σώμα τους, η κατακόρυφη μείωση της όρεξής τους για φαγητό αλλά και η διαμόρφωση στους άντρες αισθητικών προτύπων τα οποία πολλές φορές είναι αδύνατο να υπάρξουν στην πραγματικότητα. "Ήθελα να δείξω πως το συνηθισμένο είναι και το πιο όμορφο", δήλωσε ο κ. Lamm. Η κούκλα της κλασικής Barbie κατασκευάζεται από το 1959 και έχει υπολογιστεί πως αν ήταν ανθρώπινο σώμα, θα ζύγιζε 50 κιλά, θα είχε περίμετρο μέσης 45 εκατοστά, καθώς και έναν ακραία χαμηλό δείκτη μάζας σώματος 16,24. Ήδη οι πρώτες παραγγελίες του νέου παιχνιδιού, καταφθάνουν. Δίνοντας καινούριο νόημα στη φράση "κούκλα είσαι"!