“Η Βίβλος δε λέει ότι γάμος γίνεται μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας”

Ους ο Θεός συνέζευξεν... Δηλαδή εκείνους που ο Θεός ένωσε. Αλλά πόσοι είναι "εκείνοι";

Τρεις καθηγητές από τα πανεπιστήμια Iowa State University, University of Iowa και University of Northern Iowa αντιστοίχως υποστηρίζουν ότι η Βίβλος δεν ορίζει πουθενά το γάμο αποκλειστικά ως την ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Η μελέτη τους που δημοσιεύεται στο Des Moines Register έρχεται να ταράξει αρκετά τα χρηστά ήθη και τα... καθεστώτα πιστεύω. Μάλιστα υπενθυμίζουν ότι οι κάποιες από τις κορυφαίες βιβλικές μορφές όπως ο Αβραάμ και ο Δαβίδ καταγράφονται ρητά ως πολυγαμικοί.

Υποστηρίζουν δε πως όσοι επικαλούνται τη Βίβλο για να στηρίξουν το γάμο όπως έχει διαμορφωθεί στη σύγχρονη κοινωνία ως θεσμός "αποδεικνύουν μια χαρακτηριστική έλλειψη κατάρτισης πάνω στο ιερό κείμενο". Ενώ αναφέρουν πως στο ιερό βιβλίο του Χριστιανισμού αναφέρονται πρακτικές που συχνά αποσιωπούνται όπως η πλήρης αγαμία, ο αυτοευνουχισμός αλλά και θύματα βιασμού που συχνά παντρεύτηκαν τους βιαστές τους.

Ισχυρίζονται πως πίσω από αυτή την επιλεκτική ανάγνωση των ιερών κειμένων κρύβονται συχνά πολιτικοί οι οποίοι κάνουν "cherry picking" (μάζεμα κερασιών) δηλαδή ξεδιαλέγουν επιλεκτικά μια φράση ή ένα χωρίο που τους εξυπηρετεί να στηρίξουν τις ήδη διαμορφωμένες θέσεις τους και να βρουν έρεισμα στον κόσμο.