Στη Ρουμανία η μεγαλύτερη σημαία του κόσμου

Ένα ρουμανικό χωριό μπήκε σήμερα στο βιβλίο Γκίνες επειδή κατάφερε να φτιάξει τη μεγαλύτερη σημαία του κόσμου- γεγονός που εορτάστηκε πανηγυρικά από την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Η επίμαχη σημαία καλύπτει έκταση περίπου 79.290 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται στο χωριό Κλιντσένι, 35 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Βουκουρεστίου. Η σημαία έχει 349 μέτρα μήκος επί 227 μέτρα ύψος και- όπως δήλωσε ο Τζακ Μπροκμπανκ κριτής των Guinness World Records- έχει σχεδόν τρεις φορές το μέγεθος ενός γηπέδου ποδόσφαιρο.

"Πρόκειται για ένα νέο ρεκόρ Γκίνες. Συγχαρητήρια Ρουμανία" είπε ο Μπροκμπανκ αφού τη μέτρησε και έδωσε έτσι στη χώρα τα πρωτεία από το Λίβανο, που είχε την αμέσως προηγούμενη μεγαλύτερη σημαία.

Το Κλιτσένι επισκέφτηκαν ο πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα και μέλη του υπουργικού συμβουλίου για να θαυμάσουν από κοντά τη σημαία ενώ μια στρατιωτική μπάντα χάλκινων πνευστών έπαιζε θριαμβευτικά εμβατήρια.

Οι άνθρωποι που την ξεδίπλωσαν προσπάθησαν να την κρατήσουν σταθερή στο έδαφος χρησιμοποιώντας περιμετρικά μικρά σακιά, διότι υπήρχε κίνδυνος να αποσπαστεί λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Η σημαία φέρει τα χρώματα της Ρουμανίας (κόκκινο, κίτρινο και μπλε) και  ζυγίζει 5 τόνους, Μάλιστα, όπως αναφέρει το Associated Press,  πως δεκάδες  άντρες έκαναν αγωνιώδη προσπάθεια, βάζοντας σάκους γεμάτους με άμμο, για να την κρατήσουν ανοιχτή λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.