Βαγόνι… συνοικεσίων στο μετρό της Πράγας

Μια μοναδική ευκαιρία να βρουν τον έρωτα θα έχουν στο άμεσο μέλλον οι χιλιάδες ελεύθεροι κάτοικοι της Πράγας  που χρησιμοποιούν καθημερινά το μετρό της Τσεχικής πρωτεύουσας. 

Με το ελπιδοφόρο και ρομαντικό όνομα “Το τρένο της Αγάπης”, η κρατική εταιρεία που διαχειρίζεται το μετρό σκοπεύει να προσθέσει σε κάθε γραμμή ειδικά βαγόνια, στα οποία θα επιβιβάζονται όσοι επιβάτες αναζητούν την "αδελφή ψυχή τους". 

Τα “βαγόνια γνωριμιών” θα δίνουν την δυνατότητα στους ελεύθερους επιβάτες “να γνωρίζονται μεταξύ τους και, εφόσον αισθάνονται έλξη μεταξύ τους, να συνάπτουν σχέσεις", σύμφωνα με εκπρόσωπο της διοίκησης του μετρό. 

Αρκετοί Τσέχοι δέχθηκαν αυτό τον πρωτοτυπώ τρόπο συνοικεσίων με χαμόγελο αλλά υπήρχαν και κάποιοι πιο... σοβαροφανείς που δυσανασχέτησαν.

"Όταν βιάζομαι μπαίνω στο πρώτο βαγόνι που θα βρεθεί μπροστά μου. Δεν θα μου άρεσε κάθε φορά να πρέπει να σιγουρεύομαι ότι κανείς δεν θα μ' ενοχλήσει", είπε ο Πετρ Βόρατσεκ.

"Παίρνω τακτικά το μετρό και φοβάμαι ότι θα γίνω στόχος κουτσομπολιού αν κάποιος με δει σε αυτά τα βαγόνια και το πει στον φίλο μου", δήλωσε μια γυναίκα, η Καρολίνα Βράνοβα. 

Πάντως, το μετρό ανακοίνωσε ότι το βαγόνι της αγάπης θα έχει ειδική σήμανση και αναρτημένους  κανόνες συμπεριφοράς ενώ οι υπεύθυνοι ξεκαθάρισαν ότι “ σε καμία περίπτωση, οι επιβάτες που θα μπαίνουν στο βαγόνι γνωριμιών δεν θα είναι υποχρεωμένοι να συνάψουν σχέσεις μεταξύ τους”.

Στις τρεις γραμμές του μετρό της Πράγας, μιας πόλης 1,25 εκατομμυρίων κατοίκων, μετακινούνται καθημερινά 1,5 εκατομμύριο επιβάτες.