Έκλεψαν τα κοσμήματα των σταρ στις Κάννες

Άλλη μία περίπτωση κινηματογραφικής ληστείας κοσμημάτων κάνει το γύρο του κόσμου, καθώς, αυτή τη φορά, άγνωστοι “χτύπησαν” το διάσημο Φεστιβάλ των Καννών. 

Κοσμήματα του οίκου Choppard, συνολικής αξίας άνω του ενός εκατ. δολαρίων, έκαναν φτερά κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύκτας, προκαλώντας συναγερμό στις γαλλικές αρχές. 

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, τα κοσμήματα προορίζονταν να δανεισθούν στους αστέρες του κινηματογράφου που θα παρελάσουν στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών και φυλάσσονταν μέσα σε χρηματοκιβώτιο, σε δωμάτιο ξενοδοχείου που είχαν νοικιάσει οι υπάλληλοι της  Choppard. 

Κάποιος – η κάποιοι- εισέβαλαν στο δωμάτιο του Nonotel, στο κέντρο των Καννών και αφαίρεσαν ολόκληρο το χρηματοκιβώτιο, με άγνωστο μέχρι στιγμής τρόπο. Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα της ληστείας ενώ ερευνά το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου. 

Ο οίκος Chopard είναι ένας από τους επίσημους χορηγούς του glamorous φεστιβάλ. Κάθε χρόνο επανασχεδιάζει το κλαδί του “Χρυσού Φοίνικα” και  δημιουργεί κοσμήματα για το κόκκινο χαλί. 

Σύμφωνα πάντως με πηγή του φεστιβάλ, ο Χρυσός Φοίνικας “είναι ασφαλής” και έτοιμος να παραδοθεί στους νικητές.