Απαγορεύονται τα στράπλες φορέματα στον χορό αποφοίτησης

Σάλο και αναστάτωση έχει προκαλέσει στους γονείς και τις μαθήτριες του Λυκείου Ρεντινγκτον του Νιου Τζέρσει, η απαγόρευση στις μαθήτριες της τελευταίας τάξης να φορέσουν στράπλες φόρεμα στη γιορτή της αποφοίτησης! 

Η λυκειάρχης του σχολείου πήρε αυτή την απόφαση  με το σκεπτικό ότι η περιβολή αυτή θα προκαλέσει "ανησυχία" στα αγόρια και εξόργισε τόσο τις μαθήτριες όσο και τους γονείς τους.

Ωστόσο, η λυκειάρχης Σάρον Μόφατ αποφάσισε ότι η εμφάνιση των μαθητριών με "φόρεμα με τιράντες" θα μπορούσε να επιτραπεί, καθώς δεν θεωρείται τόσο... προκλητική!

Μάλιστα, όταν η Σαρλότ Νάιτζενχιουις, μητέρα μαθήτριας, τηλεφώνησε στη λυκειάρχη και την ρώτησε γιατί απαγορεύεται το στράπλες φόρεμα, η Μόφατ απάντησε ότι “αυτό θα προκαλέσει αναστάτωση στα αγόρια και είναι ανάρμοστο”.

Οι γονείς των τελειόφοιτων μαθητριών - με αίτησή τους  στο σχολικό συμβούλιο - ζήτησαν να αρθεί η απαγόρευση αυτή πριν από τον χορό της αποφοίτησης στις 12 Ιουνίου, τονίζοντας ότι η απαγόρευση παραβιάζει τα συνταγματικά δικαιώματα των θυγατέρων τους.