Ζητούνται εθελοντές μόνιμοι κάτοικοι του Άρη

Ένα υπερβολικά τολμηρό project ξεκίνησε η ολλανδική εταιρία Mars One, η οποία ψάχνει εθελοντές αστροναύτες για να ταξιδέψουν - χωρίς επιστροφή - στον Άρη.

"Σήμερα, το ίδρυμα Mars One αρχίζει την αναζήτηση για τους πρώτους κατοίκους του Άρη. Ψάχνουμε για ανθρώπους όλων των εθνικοτήτων, που θέλουν να εγκατασταθούν μόνιμα στον Κόκκινο Πλανήτη. Το πρώτο πλήρωμα θα μεταφερθεί στον Άρη το 2023 και, κάθε δύο χρόνια, θα έρχονται και άλλοι έποικοι", ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Mars One, Μπας Λάνσντορμπ, σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη.

Όλη η διαδικασία των συνεντεύξεων με τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους Αρειανούς, η εκπαίδευση, η εκτόξευση και η εγκατάστασή τους στον ξένο πλανήτη, θα μεταδίδεται ζωντανά, μέσω ίντερνετ, εν είδη reality show. Μάλιστα, οι θεατές θα αποφασίσουν ποιοι θα είναι οι τέσσερις τυχεροί - δύο άντρες και δύο γυναίκες -, που θα επιλεχθούν για το ταξίδι χωρίς επιστροφή.

Όσον αφορά στην... αναπαραγωγή των νέων κατοίκων του Άρη, η εταιρία προειδοποιεί ότι "αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να ζουν σε ένα πολύ μικρό περιβάλλον. Θα είναι ένα επικίνδυνο περιβάλλον και κάθε υποψήφιος γονέας θα πρέπει πάντα να αναρωτηθεί εάν είναι εκεί ο σωστός τόπος και χρόνος για να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί. Εμείς πάντως θα στείλουμε στον Άρη υπεύθυνους ανθρώπους”. 

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι μεταξύ 18-40 ετών και σε καλή φυσική κατάσταση, να έχουν καλό χαρακτήρα, δεξιότητες επιβίωσης και να γνωρίζουν καλά αγγλικά.

Το κόστος της πρώτης πτήσης του Mars One υπολογίζεται περίπου σε 6 δισ. δολάρια και οι διοργανωτές φιλοδοξούν να συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο μέρος του ποσού από την πώληση των δικαιωμάτων για τη μετάδοση του reality.