Αυτοσχέδια πάρτι ταράζουν τα φιλήσυχα προάστια

Ήσυχα, ήρεμα προάστια, γεμίζουν ξαφνικά με κόσμο. Στους δημόσιους χώρους τους, δεκάδες ή εκατοντάδες άτομα εφηβικών και μετεφηβικών ηλικιών, πίνουν μέχρι τελικής πτώσεως και θορυβούν, ενοχλώντας τους φιλήσυχους κατοίκους. Ή απλώς περνούν όμορφα.

Μπορεί κανείς να επιλέξει ποια προσέγγιση θεωρεί πιο εύστοχη για να περιγράψει το γεγονός, ωστόσο η αστυνομία του Queensland της Αυστραλίας, συντάσσεται σαφώς με την πρώτη ανάγνωση. Οι διοργανωτές των πάρτι στους δημόσιους χώρους απομακρυσμένων γειτονιών, εκτός από οργανωμένοι είναι και πονηροί: όχι μόνο χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αποφεύγουν την αστυνομία αλλά πολλές φορές, γνωρίζοντας ότι κι αυτά παρακολουθούνται, διοχετεύουν επίτηδες λάθος πληροφορίες για την επικείμενη συνάντηση, στέλνοντας τις δυνάμεις τήρησης της τάξης σε λάθος…τόπο, ενίοτε και χρόνο.

“Το θεωρούμε ευθεία υποκίνηση ταραχών” αναφέρει σχετικά ο Ben Osborne, επικεφαλής υπεύθυνος της Μονάδας για το Αλκοόλ και τα Ναρκωτικά. “Αρκετές είναι οι φορές που οι έφηβοι εκτροχιάζονται και εκπίπτουν σε παραβατικές πράξεις κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αυτών, ενώ δε λείπουν και οι περιπτώσεις εισαγωγής σε τοπικά νοσοκομεία. Συχνά επιτίθενται σε αστυνομικούς, ουρούν δημόσια και καταστρέφουν ξένες περιουσίες”.

Πέρα από τις καταδιώξεις που έχουν κατά καιρούς προκύψει όταν τύχει να εντοπίσουν κάποιο πραγματικό πάρτι, ο αστυνομικός αναφέρει πως υπάρχει έντονη αισχροκέρδεια. “Συχνά τα ποσά που χρεώνονται νεαρά άτομα για την είσοδο είναι της τάξης των 45 δολαρίων”. Τα κέρδη από τα εισιτήρια δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα…