Μυστηριώδες βίντεο: Γυναίκα μιλά σε κινητό το 1938

Το βίντεο προκάλεσε ερωτήματα, συζητήσεις και έκανε εκατοντάδες χιλιάδες κλικ στο διαδίκτυο. Και όχι άδικα. Καθώς φαίνεται να απεικονίζει μια νεαρή γυναίκα που μιλά στο κινητό. Τι το περίεργο μέχρις εδώ; Τίποτα! Μόνο που το βίντεο είναι του 1938.

Επόμενο ήταν οι συζητήσεις να καταλήξουν σε υποθέσεις όπως... ταξίδι στο χρόνο ή ότι η τεχνολογία των κινητών υπήρχε αλλά κρατούνταν κρυφή.

Τελικά, φαίνεται πως υπάρχει μια πιο λογική εξήγηση. Ένας άνδρας που δηλώνει εγγονός της γυναίκας αυτής εξήγησε, γράφοντας σε ιστοσελίδες που οργίαζαν οι σχετικές συζητήσεις πως η πρόγονος του εργαζόταν σε ένα εργοστάσιο που είχε αναπτύξει κάποιο είδος ασύρματων τηλεφώνων για ενδοεπικοινωνία. Το βίντεο τραβήχτηκε στην αυλή του εργοστασίου και βεβαίως δεν πρόκειται για κινητό τηλέφωνο ούτε για κάποια συσκευή με μεγάλη εμβέλεια.

Απόγονοι εργαζομένων στο ίδιο εργοστάσιο επιβεβαίωσαν την εξήγηση, σύμφωνα με τη Dailymail.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο... τεχνολογικό gadget ταξιδεύει στο χρόνο. Το 2010 κυκλοφόρησε ένα ανέκδοτο κλιπ από ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν που δείχνει μια γυναίκα να χρησιμοποιεί ένα κινητό τηλέφωνο. Ενώ πριν από κάποια χρόνια, μια ομάδα αρχαιολόγων που έκανε ανασκαφές στην Κίνα υποστήριξε ότι ανακάλυψε σε ένα αρχαίο τάφο ένα μεταλλικό κομμάτι το οποίο έμοιαζε εντυπωσιακά με μηχανισμό ελβετικού ρολογιού. Μάλιστα, όπως είπαν, η ώρα είχε παγώσει στο 10.06.