Όλα του γάμου δύσκολα και ο γαμπρός… έγκυος

Ηνωμένες Πολιτείες, πριν από κάποια χρόνια. Μια γυναίκα γεννιέται, η οποία στην πορεία της ζωής της υπόκειται σε εγχείρηση αλλαγής φύλου και σήμερα είναι πλέον άνδρας. Παντρεύεται τη Νάνσι, η οποία δε μπορεί να κάνει παιδιά.

Αριζόνα, σήμερα. Επειδή το παλαιό σύστημα αναπαραγωγής του είναι ανέπαφο, ο Τόμας (πλέον) αναλαμβάνει τη σύλληψη των παιδιών από κάποιον δωρητή σπέρματος και γεννά τα παιδιά του ζεύγους. Η είδηση είναι ήδη παράξενη από μόνη της αλλά η πραγματικότητα έρχεται να περιπλέξει τα πράγματα, για άλλη μια φορά.

Ο Τόμας και η σύζυγός του Νάνσι, θέλουν να πάρουν διαζύγιο για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους-προκύπτει όμως ένα νομικό κώλυμα. Ενδέχεται ο γάμος τους να θεωρηθεί άκυρος εξαρχής. Ο δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση, αναρωτιέται αν η περίπτωση αυτή αφορά γάμο ατόμων του ιδίου φύλου-κάτι που στη συγκεκριμένη πολιτεία απαγορεύεται από το νόμο. Επισημαίνει επίσης πως δεν έχει βρει μέχρι στιγμής καμία νομική βάση που να στηρίζει τη γέννηση ενός παιδιού από κάποιον άνδρα. Ο Shannon Minter, δικηγόρος με εξειδίκευση σε σχετικά θέματα, επισημαίνει πως η υπόθεση δε διαφέρει σε τίποτα από τις περιπτώσεις ετερόφυλων ζευγαριών και πως δεν υπάρχει λόγος να μην εκδοθεί το διαζύγιο, εφόσον αφορά το γάμο ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Από την άλλη πλευρά, περισσότερο συντηρητικές μερίδες της τοπικής κοινωνίας, κατηγορούν τη δικαιοσύνη πως με την ολιγωρία της δημιουργεί αίσθημα σύγχυσης και διαβρώνει τον θεσμό του παραδοσιακού γάμου. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2003 και τα παιδιά τους είναι τεσσάρων, τριών και δύο ετών αντίστοιχα. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στις αρχές Φεβρουαρίου του επόμενου έτους.