Reality show το ταξίδι χωρίς επιστροφή στον Άρη…

Αυτό το πρότζεκτ θα έχει κάτι από το διαστημικό σκηνικό του Πολέμου των Άστρων, κάτι από τη φαντασία του Ιουλίου Βερν και κάτι από την ανατριχίλα του Μεγάλου Αδελφού του Όργουελ.

Μια νεοσύστατη εταιρεία από τη Δανία σχεδιάζει μια αποστολή ανθρώπων στον Άρη. Μόνο που το ταξίδι θα είναι χωρίς επιστροφή. Θα απαθανατιστεί όμως και θα γίνει reality show!

“Ό,τι χρειαζόμαστε για να πάμε στον Άρη, το έχουμε: τους πυραύλους, τον εξοπλισμό, τα ρομποτικά συστήματα για να εγκατασταθούν οι άνθρωποι” δηλώνει ο συνιδρυτής της δανέζικης εταιρείας Mars One.

Μόνο ένα πράγμα δεν υπάρχει. Και γι' αυτό δεν έχει πάει ακόμη άνθρωπος στο φεγγάρι: η τεχνολογία για να επιστρέψουν στη Γη.

Έτσι, η αποστολή θα είναι με... one way ticket.

Η Mars One αναζητά τώρα εθελοντές. Και ήδη έχουν εμφανιστεί αρκετοί.

Πολλοί ειδικοί πάντως υποστηρίζουν ότι το ταξίδι αυτό είναι ανέφικτο. Γιατί αν είναι να προμηθευτούν οι ταξιδιώτες χωρίς γυρισμό όλα τα απαραίτητα: τρόφιμα, νερό, φάρμακα, βιβλία κλπ, τα διαστημόπλοια που θα απαιτηθούν για το ταξίδι θα είναι τεράστια και άρα αδύνατο να απογειωθούν.

Ωστόσο, η Mars One δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει. Οι εθελοντές θα εγκατασταθούν στον Κόκκινο Πλανήτη το 2023. Και το ταξίδι τους αλλά και η ζωή τους εκεί θα βιντεοσκοπείται και θα προβάλλεται ως reality show στην... επίγεια τηλεόραση.