Ο άνθρωπος που πουλάει οικόπεδα στη Σελήνη

Ο Dennis Hope είναι ο άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι είναι ο ιδιοκτήτης του φεγγαριού. Και – μέχρι στιγμής τουλάχιστον- κανένας δεν του έχει πει το αντίθετο.

Ήταν στα 1980 όταν ο Hope διαπίστωσε ότι η Συνθήκη του ΟΗΕ για το Διάστημα που υπογράφτηκε το 1967, ορίζει ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να κατέχει το φεγγάρι. Δεν ανέφερε πουθενά όμως σχετική απαγόρευση για ιδιώτες.

Έτσι κι εκείνος έγραψε ένα γράμμα στον ΟΗΕ ρωτώντας αν υπάρχει κάποιο νομικό κόλλημα προκειμένου να δηλώσει ο ίδιος ότι κατέχει τη Σελήνη. Τα Ηνωμένα Έθνη δεν απάντησαν ποτέ και ο ίδιος θεώρησε τη σιωπή τους... συγκατάβαση.

Έτσι έφτιαξε τίτλους ιδιοκτησίας και πουλά οικόπεδα στο φεγγάρι. Και μάλιστα σε τιμή... ευκαιρίας: 24 δολάρια το στρέμμα. Ήδη έχουν αγοράσει τέτοιους τίτλους διάσημοι αστέρες όπως η Νικόλ Κίντμαν, ο Τομ Κρουζ, ο Τζον Τραβόλτα, ο Ρόναλντ Ρίγκαν, ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος και ο Τζίμι Κάρτερ!

Ο ίδιος λέει ότι το 2011 μια εταιρεία του προσέφερε 50 εκατ. δολάρια για να αγοράσει το βόρειο πόλο του φεγγαριού αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Αν και οι νομικοί υποστηρίζουν ότι τα όσα ισχυρίζεται ο Hope είναι από φαιδρά ως απάτη, ο ίδιος δεν το βάζει κάτω: όταν η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να κατασκευάσει μια βάση στο φεγγάρι εκείνος έστειλε μια επιστολή στο Πεκίνο ισχυριζόμενος ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο χωρίς τη γραπτή συναίνεσή του.

“Δεν υπάρχει πρόβλημα για τις διαστημικές έρευνες αλλά όποιος θέλει να χτίσει κάτι σε μια γη που δεν του ανήκει, πρέπει να ζητήσει άδεια” δηλώνει μετά παρρησίας ο πρόεδρος της Γαλαξιακής Κυβέρνησης κύριος Dennis Hope...