Οι αρουραίοι τρώνε την… αντιπολίτευση

Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Νότιας Αφρικής έπεσε θύμα ενός. . . αρουραίου, που της επιτέθηκε έξω από το σπίτι της στο Κέιπ Τάουν σήμερα το πρωί και την δάγκωσε στο πόδι.

"Μου συνέβη ένα πολύ δυσάρεστο πράγμα. Πήγα να πάρω τις εφημερίδες από την είσοδο του σπιτιού μου και τότε εμφανίστηκε ένας αρουραίος και με δάγκωσε στο δάχτυλο του ποδιού" αποκάλυψε η ίδια η Χέλε Ζίλε, η αρχηγός της Δημοκρατικής Συμμαχίας (DA) στο λογαριασμό της στο Twitter.

"Έκανα μια έρευνα στο Google. Λέει ότι κανένας στις ΗΠΑ δεν έπαθε λύσσα από δάγκωμα τρωκτικού. Όμως θα ρωτήσω και τον γιατρό μου", πρόσθεσε λίγο αργότερα η Ζίλε που ανάρτησε και μια φωτογραφία του ματωμένου μεγάλου δαχτύλου του ποδιού της. Παρεμπιπτόντως, παραδέχτηκε ότι πρέπει να κλείσει γρήγορα και ένα ραντεβού με την πεντικιουρίστα της.

Όταν ένας από τους χρήστες του Twitter, σύμφωνα με το ΑΠΕ, εξέφρασε την έκπληξή του γιατί η Ζίλε δεν κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ANC για την επίθεση του ποντικού, η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης απάντησε χαριτολογώντας: "Να πάρει η ευχή, δεν το σκέφτηκα!". Έχασε όμως το χιούμορ της όταν ένας άλλος ρώτησε να μάθει αν ο ποντικός ήταν μαύρος ή λευκός, καθώς το θέμα του ρατσισμού παραμένει πάντα στην επικαιρότητα στη Νότια Αφρική, 19 χρόνια μετά το τέλος του απαρτχάιντ.