Η εκλογή του νέου Πάπα ήταν θέλημα… του Τσάβες

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας και επικρατέστερος υποψήφιος για την προεδρία, Νίκολας Μαδούρο, ισχυρίστηκε ότι ο Ούγκο Τσάβες υπέδειξε στο Χριστό ότι πρέπει να φωτίσει τους καρδιναλίους και να εκλέξουν Πάπα από τη Λατινική Αμερική.

"Γνωρίζουμε ότι ο κομαντάντε μας ανήλθε στους ουρανούς και βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον Χριστό", δήλωσε ο διάδοχος του Τσάβες. "Κάτι επηρέασε την επιλογή ενός Νοτιοαμερικανού Πάπα, κάποιος νεοαφιχθείς στο πλευρό του Χριστού που του είπε: 'Θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα της Νότιας Αμερικής. (Ο Τσάβες) Θα μπορούσε επίσης να συγκαλέσει ανά πάσα στιγμή μία συνταγματική συνέλευση στον παράδεισο για να αλλάξει την επί της γης Εκκλησία ώστε ο λαός, ο αληθινός λαός του Χριστού, να διοικεί τον κόσμο", πρόσθεσε ο Μαδούρο.

Ο Νικολάς Μαδούρο επιχειρεί τις τελευταίες μέρες να ταυτιστεί με τον Ούγκο Τσάβες, ντύνεται με το ίδιο τρόπο και αυτοαποκαλείται "γιος του Τσάβες".

Ο Ούγκο Τσάβες υπήρξε ευσεβής Καθολικός και η πίστη του ενισχύθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, καθώς αγωνιζόταν κατά του καρκίνου.