Πανεπιστήμιο ζητά από τους φοιτητές του να πάρουν κοκαΐνη

Ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του Λονδίνου έβγαλε ανακοίνωση καλώντας όποιους φοιτητές το επιθυμούν να πάρουν κοκαΐνη!

Το πανεπιστήμιο King's College London κάλεσε μέσω e-mail που εστάλη σε εκατοντάδες φοιτητές την προηγούμενη εβδομάδα “υγιείς άνδρες, ηλικίας 25-40 ετών να πάρουν μέρος σε μια κλινική μελέτη, στην οποία θα κάνουν χρήση κοκαΐνης από τη μύτη”. Πρόκειται για μια νέα έρευνα που έχει ως στόχο να μελετήσει σε βάθος τις επιδράσεις του ναρκωτικού.

Δε θα γίνουν αποδεκτοί όσοι κάνουν χρήση της συγκεκριμένης ουσίας, ούτε όσοι σπουδάζουν ιατρική ή οδοντιατρική, ενώ οι συμμετέχοντας δε θα μπορούν να κουρέψουν ή να βάψουν τα μαλλιά τους για 120 μέρες, όσο διάστημα δηλαδή οι ερευνητές θα μελετούν πώς επηρεάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός σε ένα ευρύ φάσμα.

Όσοι θα επιλεγούν θα πάρουν “εύλογη χρηματική αποζημίωση” για το διάστημα αυτό και τα έξοδα που θα προκύψουν, αναφέρει η MailOnline.

“Μετά τη χορήγηση της κοκαΐνης θα παρθούν βιολογικά δείγματα –αίμα, ούρα, τρίχες, ιδρώτας, στοματικά υγρά- προκειμένου να γίνει σύγκριση και μελέτη για το πώς η κοκαΐνη και οι μεταβολίτες της διαχέονται στο ανθρώπινο σώμα” ανέφερε το μήνυμα.

Το πρόγραμμα έχει ήδη πάρει έγκριση από τη επιτροπή δεοντολογίας London Westminster Research Ethics Committee και θα εποπτεύεται από το τμήμα τοξικολογίας του νοσοκομείου St Thomas’ Hospital.