Τα 10 πιο περίεργα αφροδισιακά του κόσμου

Τι κι αν πέρασε η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Τον έρωτα τον ζούμε και τον γιορτάζουμε κάθε μέρα. Και αν ο έρωτας περνά από το στομάχι, τότε σίγουρα περνά και από το πιάτο!

Αφήστε τις κλασικές σοκολάτες και το γιαούρτι με μέλι και καρύδια και (αν τολμάτε) βάλτε στο πιάτο σας...

... τα 10 πιο περίεργα αφροδισιακά του κόσμου!

  1. Σούπα πιράνχα: το κεφάλι του ψαριού αυτού θεωρείται υπέρ- αφροδισιακό.
  2. Πόδια σαύρας: το αφροδισιακό αυτό αναφέρει ήδη ο Πλίνιος στο έργο του Φυσική Ιστορία τον 1ο μ.Χ. αιώνα.
  3. Durian: στην Ασία είναι ιδιαίτερα γνωστό, σε μας στην Ευρώπη όχι και τόσο. Έχει υπόγλυκια γεύση αλλά προκαλεί μια όχι και τόσο ευχάριστη αναπνοή. Συνοδεύστε με... τσίχλα.
  4. Mannish Water. Πρόκειται για μια σούπα από την Ινδονησία που βασίζεται σε βρασμένα μυαλά και έντερα κατσίκας. Σας θυμίζει κάτι; Ω, ναι, το δικό μας πατσά! 
  5. Μυρμήγκια hormiga culona στα κάρβουνα. Από αρχαιοτάτων χρόνων, στη Λατινική Αμερική, στην περιοχή που σήμερα είναι η Κολομβία έτρωγαν ψητά μυρμήγκια του είδους hormiga culona που ήταν γνωστά για τις αφροδισιακές τους ιδιότητες.                  
  6. Ούρα μπαμπουίνου... Κάνουν τους άνδρες πιστούς! (Ίσως καλό θα ήταν να τα σερβίρεται στο σύντροφό σας με ένα πιο ευπαρουσίαστο τρόπο.
  7. Heera bhasma. Ένας πολτός από την Ινδία με βάση την αγιουβέρδα.
  8. Epimedium. Ένα λουλούδι από την Κίνα που ο πολτός του φέρεται να έχει αφροδισιακές ιδιότητες. Οι χειροπράκτες και παραδοσιακοί βοτανολόγοι στην Κίνα προειδοποιούν τις γυναίκες με... έντονη λίμπιντο να μην το καταναλώσουν για κανένα λόγο. Κίνδυνος ανάφλεξης προφανώς.
  9. Αποξηραμένα φρούτα και ξηροί καρποί. Με υψηλές αφροδισιακές ιδιότητες, ιδιαίτερα όταν αναμειγνύονται.Ιδιαίτερα διαδεδομένα στην Τουρκία. 
  10. Δηλητήριο βατράχου. Μην το πίειτε – είναι θανατηφόρο! Χρησιμοποιείται για εντριβές στη γενετήσια περιοχή.