Δίδυμοι με ίδιο DNA ταλαιπωρούν τις γαλλικές αρχές

Σε πλήρη σύγχυση βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές στη Μασσαλία καθώς έχουν συλλάβει δυο μονοζυγωτικούς διδύμους επειδή δεν ξέρουν ποιος από τους δυο είναι ο ένοχος για σειρά σεξουαλικών εγκλημάτων που έχουν σημειωθεί στη γαλλική πόλη.

Οι δυο 24χρονοι αδελφοί έχουν πανομοιότυπο DNA και οι γενετικές εξετάσεις δεν μπορούν να τους ξεχωρίσουν. Έτσι δεν μπορεί να βγει η... ετυμηγορία! Τα μονοζυγωτικά δίδυμα προέρχονται από το ίδιο γονιμοποιημένο ωάριο. Εκτός από πανομοιότυπη εμφάνιση έχουν και το ίδιο DNA αφού προέρχονται ουσιαστικά από διχοτομημένο ωάριο.

Οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι ότι ο ένας από τους δυο αδελφούς ευθύνεται για σειρά σεξουαλικών επιθέσεων κατά γυναικών ηλικίας από 22 έως 76 ετών μεταξύ του Σεπτεμβρίου του 2012 και του Ιανουαρίου του 2013. Δείγμα DNA βρέθηκε στα θύματα του δράστη. Όμως δεν μπορούν να πουν ποιος από τους δυο. Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο να είναι ένοχοι και οι δυο...

Προκειμένου να διασαφηνιστεί τελικά ποιος από τους δυο είναι, θα πρέπει να γίνουν εξετάσης ανάλυσης του γενετικού υλικού που είναι τόσο εξειδικευμένες και πολύπλοκες που στοιχίζουν περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ!

Ακόμη και το DNA των μονοζυγωτικών διδύμων παρουσιάζει κάποιες απειροελάχιστες διαφορές.