Θα του χάριζαν την κλήση αλλά είχε βεβαρυμένο… οδηγικό μητρώο

Μάιος, 2011. Είναι προχωρημένη νύχτα και ο Ντέιβιντ Μακναμάρα, υπάλληλος φύλαξης, οδηγεί μόνος σε έναν απομακρυσμένο αυτοκινητόδρομο.

Μεταφέρει ένα πολύτιμο φορτίο: 2,5 κιλά χρυσού σε ράβδους, αξίας 126.000 δολαρίων. Τον πλησιάζει ένα όχημα με μεγάλη ταχύτητα, έχοντας αναμμένους προβολείς και φώτα ομίχλης. Ο Μακναμάρα τα χάνει, φοβάται για τη ζωή του και την ασφάλεια του φορτίου και αναπτύσσει ταχύτητα. Λίγο αργότερα, μια κάμερα κυκλοφορίας καταγράφει την υπερβολική ταχύτητά του: 142χλμ./ώρα.

Λίγους μήνες μετά. Το δικαστήριο, του αναγνωρίζει ελαφρυντικό λόγω ειδικών συνθηκών και του χαρίζει το προβλεπόμενο πρόστιμο των 933 δολαρίων. Εφαρμόζει όμως τον νόμο και του αφαιρεί το δίπλωμα για έξι μήνες. Ο οδηγός κάνει έφεση.

Το δικαστήριο απέρριψε την έφεση, παρά την επίκληση των ειδικών συνθηκών και του αιφνιδιασμού, από τον ίδιο και τον συνήγορό του. Ο λόγος; Το “εντυπωσιακό μητρώο αυτοκινητιστικών παραβάσεων” του οδηγού, σύμφωνα με τα λόγια του δικαστή, ήδη από το 1982. Ο πρότερος μη-έντιμος... οδηγικός βίος, φαίνεται πως στοίχισε τη χρυσή ευκαιρία της πλήρους απαλλαγής, στον άτυχο οδηγό.