Γερμανικός ΟΑΕΔ έστειλε νεαρή άνεργη σε οίκο ανοχής

Ένα γραφείο εύρεσης εργασίας της Γερμανίας, με σλόγκαν προφανώς το "καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή", βρήκε δουλειά σε μια 19χρονη κοπέλα στο μπαρ-ρεσεψιόν... οίκου ανοχής.

Σύμφωνα με το BBC η μητέρα της 19χρονης που αναζήτησε εργασία μέσω του εν λόγω γραφείου, εξοργίστηκε όταν διάβασε την επιστολή όπου περιγραφόταν η προσφερόμενη θέση εργασίας και αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το γεγονός.

Ο επικεφαλής του κέντρου εύρεσης εργασίας αναγνώρισε εκ των υστέρων το λάθος λέγοντας ότι θα έπρεπε να ζητήσει τη συναίνεση της 19χρονης πριν στείλει το γράμμα όπου περιέγραφε την προτεινόμενη θέση εργασίας. Πάντως, ο Roland Fuerst τόνισε ότι το έργο που προσέφερε δεν ήταν πορνεία.

Η νεαρή γυναίκα δήλωσε στην τοπική εφημερίδα: "Έψαχνα για μια αξιοπρεπή εργασία σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να εργαστώ σε οίκο ανοχής. Σοκαρίστηκα όταν διάβασα την επιστολή. Η μητέρα μου άρχισε να ουρλιάζει δυνατά όταν διάβασε το γράμμα".

Εκ των υστέρων, οι υπεύθυνοι του Γερμανικού Γραφείου Εργασίας στην πόλη Άουγκσμπουργκ παραδέχτηκαν ότι επρόκειτο για λάθος. Παραδέχθηκαν ότι γνώριζαν  ότι η επιχείρηση ήταν οίκος ανοχής αλλά το λάθος τους, είπαν, ήταν ότι δεν τηλεφώνησαν πρώτα στην κοπέλα για να την ρωτήσουν αν ενδιαφέρεται για τη θέση.