Είχε στο σπίτι του 300 ζώα…

Μέλη της κοινωνίας των πολιτών στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών φορώντας προστατευτικές μάσκες απομάκρυναν από μια κατοικία περίπου 300 ζώα, τα οποία φιλοξενούσε στο σπίτι του ένας άνδρας.

Τα περισσότερα από τα ζώα συμπεριλαμβανομένων περιστεριών, πουλερικών και κουνελιών αναμένεται να επιβιώσουν, παρότι ορισμένα από αυτά λόγω των άσχημων συνθηκών υγιεινής αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ανέφερε στο πρακτορείο Reuters, η Σέιλα Μάρκες μέλος της κοινωνίας των πολιτών στο Ντέιτον, του Οχάιο.

Οι συνθήκες υγιεινής στο σπίτι ήταν καταστροφικές, καθώς ο τεράστιος αριθμός των περιστεριών, μπορούν να μεταφέρουν πολλαπλές ασθένειες, συμπλήρωσε η Μάρκες. Οι αρχές έκαναν έλεγχο στο σπίτι, αφότου υπήρξαν αναφορές κατοίκων, σχετικά με την ανυπόφορη δυσωδία που προέρχονταν από το εσωτερικό της κατοικίας.
Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και κατ επέκταση των ζώων, δεν έχει εντοπιστεί ενώ οι αρχές ελέγχουν πως βρέθηκαν στην συγκεκριμένη οικεία τόσα πολλά ταχυδρομικά περιστέρια.

Δεν αναμένεται να κινηθεί δίωξη κατά του ιδιοκτήτη καθώς η νομοθεσία στο Οχάιο δεν περιορίζει τον αριθμό των ζώων συντροφιάς που οι κάτοικοι μπορούν να κατέχουν. Το ζήτημα πλέον που απασχολεί την κοινωνία των πολιτών είναι αν τα ζώα που βρέθηκαν θα χρεωθούν ως κατοικίδια συντροφιάς.