Το γάλα μεγαλώνει γερούς… Νομπελίστες

Πιες όλο σου το γάλα για να πάρεις Νόμπελ... φαίνεται πως μπορεί να είναι στο εξής η προτροπή των μαμάδων προς τα βλαστάρια τους που αρνούνται να πιουν το γάλα τους! Και αυτό γιατί σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό British journal Practical Neurology, φαίνεται πως τα έθνη των οποίων οι πολίτες καταναλώνουν περισσότερο γάλα -κατά κεφαλήν κατανάλωση-, έχουν κερδίσει και περισσότερα βραβεία Νόμπελ.

Παραδείγματος χάριν: ένας Σουηδός καταναλώνει 350 κιλά γάλα ετησίως. Αντιστοίχως, κάθε 10.000.000 Σουηδούς, οι 31.855 έχουν βραβείο Νόμπελ! Στην άλλη άκρη της λίστας, μόλις 0,06 βραβεία Νόμπελ αντιστοιχούν σε κάθε 10 εκατ. Κινέζων. Η ετήσια κατανάλωση γάλακτος ανά Κινέζο; Μόλις 10 λίτρα!

Βεβαίως, οι ερευνητές αναφέρουν ότι δεν αποδεικνύεται αναγκαστικά σχέση αιτίου και αποτελέσματος στην κατανάλωση γάλακτος και στην απόκτηση Νόμπελ αλλά μάλλον ότι η κατανάλωση γάλακτος υποδεικνύει ένα ισχυρό εκπαιδευτικό σύστημα. Επίσης είναι αποδεδειγμένο ότι η βιταμίνη D, πλούσια σε συγκέντρωση στο γάλα, ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Ενώ ακόμη πιο πιθανό να πάρουν Νόμπελ ξέρετε ποιοι είναι; Όσοι καταναλώνουν σοκολάτα!

Απολαύστε ελεύθερα και με... φιλοδοξία!