Νέος γύρος διαπραγματεύσεων για τα πυρηνικά του Ιράν

Συνάντηση για έναν νέο γύρο συνομιλιών - αναφορικά με το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης– θα έχει πιθανότατα στις 28 και 29 Ιανουαρίου, το Ιράν με τις ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία. 

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, επισήμανε πως οι ημερομηνίες της συνάντησης ενδέχεται και να αλλάξουν ανάλογα με την τοποθεσία που θα ορισθεί για τη συνάντηση. Ως πιθανούς τόπους που μπορεί να τη φιλοξενήσουν, το ίδιο πρακτορείο σημειώνει την Κωνσταντινούπολη και τη Γενεύη, καθώς και "κάποιες άλλες πόλεις".

Παράλληλα, ο Μάικλ Μαν, εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, υπογράμμισε πως ακόμη δεν έχει συμφωνηθεί μία συγκεκριμένη ημερομηνία για τη συνάντηση.

"Οι επαφές συνεχίζονται. Αναμένουμε από τους Ιρανούς να απαντήσουν", δήλωσε ο Μαν, καθώς η Άστον επιβλέπει την πορεία των επαφών με την Τεχεράνη για λογαριασμό των έξι δυνάμεων που απαρτίζουν την Ομάδα 5+1 (τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ -ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία- συν τη Γερμανία).