Πριόνισε τα δάχτυλά του για να γλυτώσει χρήματα

Η ιστορία του Ranulph Fiennes προκαλεί θαυμασμό αλλά και ανατριχίλα. Ο κορυφαίος εν ζωή εξερευνητής που έχει ζήσει και στο Βόρειο όσο και στο Νότιο Πόλο και έχει ανέβει στην κορυφή του Έβερεστ, είναι πραγματικά από... σκληρή πάστα.

Πριν από περίπου μια δεκαετία, αποφάσισε να πριονίσει μόνος του τα δάχτυλα του χεριού του για να εξοικονομήσει χρήματα.

Το 2000 ο Fiennes ταξίδευε μόνος στην Αρκτική. Από ένα ατύχημα τα τρόφιμα που είχε μαζί του έπεσαν μέσα στο παγωμένο νερό. Αφού ήταν μόνος δεν είχε άλλη επιλογή από το να τα βγάλει αφού χωρίς προμήθειες θα πέθαινε. Έτσι βούτηξε το χέρι του μέσα στους πάγους. Η θερμοκρασία ήταν υπό το μηδέν και έπαθε κρυοπαγήματα στα δάχτυλα μέσα σε δευτερόλεπτα.

Ο ίδιος εξηγεί στην αυτοβιογραφία του πως όταν πήγε στο νοσοκομείο οι γιατροί του είπαν ότι θα έπρεπε να του ακρωτηριάσουν ένα κομμάτι από τα δάχτυλα του και το μισό του αντίχειρα. Η επέμβαση θα κόστιζε περί τα 9.000 δολάρια. Έτσι αποφάσισε να κάνει τη δουλειά μόνος του, με το Black & Decker του. Και το έκανε! Μάλιστα λέει ότι χρειάστηκε μόλις 2 ώρες.

Μαζί με 5 ακόμη άτομα, ο Fiennes θα κάνει το πιο επικίνδυνο ταξίδι που έκανε ποτέ άνθρωπος: θα διασχίσει την Ανταρκτική και μάλιστα τη χειμερινή περίοδο.

Αν και έχει ακούσει πολλές προειδοποιήσεις δεν πτοείται. Και αν κρίνουμε από τις μέχρι σήμερα εμπειρίες του, με τη θέληση που έχει, δεν έχει και πολλά να φοβηθεί...