Μεξικάνικο και να… καίει: 7.000 δολάρια για ένα τάκος!

Δεν ήταν όμως ένα συνηθισμένο τάκος...

Το πιο ακριβό τάκος στον κόσμο, το οποίο παρασκεύασε Μεξικανός σεφ, πουλήθηκε έναντι 7.000 δολαρίων σε Αμερικανό, ο οποίος πήρε μέρος στη δημοπρασία στο θέρετρο του Μεξικό, Λος Κάμπος.

Η πολυτελής έκδοση του δημοφιλούς και φθηνού μεξικάνικου πιάτου είχε καβούρι, βοδινό κρέας, χαβιάρι, μαύρη και άσπρη τρούφα και ήταν σερβιρισμένο σε τορτίγιες καλαμποκιού με χρυσό 24 καρατίων.

Τη συνταγή για το τάκος, που είναι συνήθως τορτίγια με γέμιση κιμά ή κοτόπουλου και τρώγεται με τα χέρια, επινόησε στις αρχές Μαρτίου ο σεφ Juan Licerio Alcala.

Ο σεφ συμπεριέλαβε τη συνταγή στο μενού του ξενοδοχείου Grand Velas στο πολυτελές θέρετρο του Μεξικό, αλλά δεν το παρήγγειλε κανένας.

Έτσι την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο φιλανθρωπικής εκδήλωσης για την ενίσχυση του Ιδρύματος για τα Παιδιά στο Λος Κάμπος το τάκος βρήκε αγοραστή.

Η τιμή εκκίνησης ήταν 500 δολάρια. Τελικά το τάκος αγοράστηκε από τον Αμερικανό Μάικ Πάτερσον, ο οποίος έκανε την καλύτερη προσφορά, 7.000 δολάρια.

Ο τυχερός αγοραστής δεν θέλησε να το δοκιμάσει και το χάρισε σε δύο πελάτες του ξενοδοχείου.

Στην ίδια δημοπρασία πουλήθηκε και ένα σφηνάκι τεκίλας Ley Diamante. Μία φιάλη τεκίλας Ley Diamante κοστίζει 3,5 εκατ. δολάρια, καθώς το μπουκάλι είναι χειροποίητο και διακοσμημένο με πλατίνα, ασήμι και διαμάντια και το περιεχόμενο είναι τριών, έξι και εννέα ετών τεκίλα που έχει ωριμάσει σε λευκά δρύινα βαρέλια.