Ταυτοποιήθηκε το αυθεντικό αίμα του Λουδοβίκου του 16ου

Το αίμα του τελευταίου βασιλιά της Γαλλίας, του Λουδοβίκου του 16ου, κατόρθωσαν να εντοπίσουν επιστήμονες πάνω σε ένα παμπάλαιο κομμάτι ύφασμα.

Μετά την εκτέλεσή του στην γκιλοτίνα- κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης- κάποιος ευγενής βούτηξε το μαντήλι του στο βασιλικό αίμα που είχε συγκεντρωθεί κάτω από την λεπίδα, μαζί με το κεφάλι του Λουδοβίκου.

Το ύφασμα αυτό βρέθηκε μέσα σε μια αποξηραμένη κολοκύθα (συνηθισμένος τρόπος φύλαξης της εποχής) με την επιγραφή :"Στις 21 Ιανουαρίου 1793 , o Maximilien Bourdaloue βούτηξε το μαντήλι του στο αίμα του Λουδοβίκου του 16ου , μετά τον αποκεφαλισμό του" .

Οι επιστήμονες πιστοποίησαν ότι το κουρελιασμένο πλέον μαντήλι είναι πράγματι βουτηγμένο στο αίμα του τελευταίου μονάρχη της Γαλλίας και είναι το γνήσιο προϊόν.

Επιπλέον, δείγματα DNA που ελήφθησαν από το κουρέλι το 2010, έδειξαν μια καλή αντιστοιχία μεταξύ των κηλίδων αίματος και της περιγραφής του Λουδοβίκου, συμπεριλαμβανομένων και των μπλε ματιών του.

Η ανακάλυψη αποδεικνύει επίσης την αυθεντικότητα ενός μουμιοποιημένου κεφαλιού το οποίο πιστεύεται ότι είναι του Γάλλου Βουρβώνου βασιλιά του 16ου αιώνα, του Ερρίκου του 4ου- το οποίο μάλιστα χρησιμοποιήθηκε για να γίνει η σύγκριση του DNA με του απογόνου του, Λουδοβίκου 16ου.