Τι σκαρφίζονται οι Βρετανοί για να γλιτώσουν το πρόστιμο της εφορίας

Ρίχνουν το φταίξιμο σε συγγενείς, συναδέλφους, ακόμα και σε... έντομα!

“Η φορολογική μου δήλωση ήταν μέσα στο γιωτ μου... που έπιασε φωτιά”. Αυτή είναι μία από τις δεκάδες ασυνήθιστες δικαιολογίες που δέχεται η βρετανική εφορία από φορολογούμενους οι οποίοι δεν καταθέτουν εγκαίρως τις φορολογικές τους δηλώσεις, και προσπαθούν με τους πιο απίθανους τρόπους να γλιτώσουν τα πρόστιμα για εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης.

“Μία σφήκα στο αυτοκίνητό μου με ανάγκασε να προκαλέσω ατύχημα και η φορολογική μου δήλωση, που ήταν μέσα, καταστράφηκε”, είναι μια άλλη δικαιολογία, ενώ πολλοί είναι αυτοί που ρίχνουν το φταίξιμο στα παιδιά τους, τους συντρόφους τους ή τους συναδέλφους τους, υποστηρίζοντας ότι άθελά τους κατέστρεψαν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

“Είναι εύκολο να δει κανείς ότι κάποιες δικαιολογίες για εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικής δήλωσης μπορεί να είναι πιο αμφισβητήσιμες από άλλες”, δήλωσε η Ρουθ Όουεν, γενική διευθύντρια εξυπηρέτησης πελατών της βρετανικής εφορίας. “Αλλά θα υπάρχει πάντα βοήθεια και υποστήριξη για αυτούς που έχουν μία αληθινή δικαιολογία για τη μη έγκαιρη υποβολή δήλωσης”, πρόσθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Μία αποτυχημένη δικαιολογία, για παράδειγμα, ήταν η εξής: “Η σύζυγός μου με βοηθά με τη φορολογική μου δήλωση, αλλά είχε πονοκέφαλο για δέκα μέρες”. Φυσικά, ο εν λόγω φορολογούμενος δε γλίτωσε το πρόστιμο, που ξεκινά από τις 100 λίρες (118,60 ευρώ)....

Άλλοι πάλι επιλέγουν λιγότερο σύνθετες, αλλά εξίσου αποτυχημένες δικαιολογίες, όπως: “ο ταχυδρόμος δεν παραδίδει στο σπίτι μου”...