Επέζησε χωρίς φαγητό στη θάλασσα για οκτώ μέρες

Οκτώ ολόκληρες μέρες επιβίωσε ένας Αμερικανός πολίτης στη θάλασσα, 15 μίλια μακριά από την ακτογραμμή του Βιετνάμ, μέχρι να τον εντοπίσει και να τον σώσει ένας ψαράς.

Ο 54χρονος Κένεθ Πάτνι, από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, μαζί με δύο άλλους άνδρες επιχείρησε να ρυμουλκήσει ένα χαλασμένο γιωτ από τις Φιλιππίνες προς την Ταϊλάνδη, όμως στη μέση της διαδρομής το σχοινί που το έδενε με το σκάφος που τη ρυμουλκούσε έσπασε λόγω των ισχυρών ανέμων, και ο Πάτνι πήδηξε στο γιωτ, φοβούμενος ότι αλλιώς θα χανόταν.

Εκεί έμεινε για οκτώ μέρες, χωρίς επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς και ο ασύρματος του σκάφους είχε χαλάσει, αλλά και χωρίς φαγητό, καθώς δεν είχε μαζί του προμήθειες. Για καλή του τύχη, ωστόσο, ένας ψαράς που πέρασε από εκεί τον βρήκε και ειδοποίησε κι άλλους συναδέλφους του, οι οποίοι και ρυμούλκησαν το γιωτ μέχρι το Βιετνάμ.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Πάτνι είναι καλά στην υγεία του, ενώ σύμφωνα με τα βιετναμέζικα Μέσα, μόλις βγήκε από το γιωτ ήταν τόσο πεινασμένος που έφαγε τρία πακέτα νουντλς, και μάλιστα χωρίς καν να τα βράσει.