Ροζ ξενοδοχείο για… τετράποδους πελάτες

Καθρέφτες σε σχήμα καρδιάς, κόκκινα ταβάνια και... τραγανιστά κοκκαλάκια πάνω στο κρεβάτι. Το πρώτο ροζ ξενοδοχείο για σκύλους είναι γεγονός!

Το ξενοδοχείο αυτό είναι απλά μια από τις υπηρεσίες που παρέχει το τεράστιο κέντρο Animalle Mundo Pet στη Βραζιλία. Το mall για... τετράποδους πελάτες πουλά ό,τι μπορεί να χρειαστεί κανείς για το κατοικίδιο του: από τροφές και αξεσουάρ, μέχρι γιατρούς, κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης (!) και... το ξενοδοχείο βέβαια! Το κόστος του δωματίου είναι 50 δολάρια.

Και οι ιδιοκτήτες των συμπαθών κατοικιδίων που το επισκέπτονται λένε ότι αξίζει το έξοδο και με το παραπάνω.

Η Βραζιλία είναι η πέμπτη χώρα στον κόσμο όσον αφορά στο τζίρο των pet shops. Μόνο το 2011, οι Βραζιλιάνοι έδωσαν 9 δισεκατομμύρια δολάρια για τους τετράποδους φίλους τους. Υπολογίζεται ότι στη χώρα υπάρχουν περίπου 100 εκατομμύρια κατοικίδια. Η οικονομική ευημερία της χώρας των λεγόμενων BRICS έχει αναδείξει μια πολυάριθμη μεσαία τάξη, της οποίας οι καταναλωτικές ανάγκες γίνονται όλο μεγαλύτερες αλλά και πιο... ακραίες. Βέβαια και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ζουν ακόμη στις εξαθλιωμένες φαβέλες.

Εκατοντάδες εστιατόρια στο Σάο Πάολο προσφέρουν ειδικά μενού για σκύλους αλλά και ειδική μπύρα!

Σκυλίσια ζωή στη Βραζιλία...