Όποιος δεν παντρευτεί τουλάχιστον 2 γυναίκες στην Ερυθραία πάει φυλακή

Σάλος, που έχει αναστατώσει ακόμη και την κυβέρνηση της χώρας, έχει προκληθεί για το θέμα της υποχρεωτικής πολυγαμίας στην Ερυθραία της Αφρικής! Δημοσίευμα της ιστοσελίδας Crazy Monday της Κένυας (το οποίο λειτουργεί η εφημερίδα Standard newspaper) ανέφερε ότι, στην Ερυθραία, όποιος άνδρας δεν παντρευτεί τουλάχιστον 2 γυναίκες θα πηγαίνει στη φυλακή.

Ακόμη και οι πλέον υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ερυθραίας αναγκάστηκαν να βγουν και να διαψεύσουν το δημοσίευμα που όμως ήδη είχε κάνει το γύρο του κόσμου. "Ακόμη και ένας παλαβός, μέσα στην Ασμάρα (πρωτεύουσα της Ερυθραίας) θα ήξερε πως αυτή η ιστορία δεν είναι αλήθεια" δήλωσε αξιωματούχος του κράτους στο BBC.

Σύμφωνα με την ιστορία του Crazy Monday, η απόφαση αυτή πάρθηκε από τις αρχές της Ερυθραίας καθώς μετά τον αιματηρό εμφύλιο στην Αιθιοπία (από το 1998 μέχρι το 2000), υπάρχει τεράστια έλλειψη ανδρών στη χώρα και η υποχρεωτική πολυγαμία εφαρμόστηκε προκειμένου να αποκατασταθούν όσο περισσότερες γυναίκες γίνεται.

Παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις και τις καταγγελίες πάντως, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε Νιγηρία, Νότια Αφρική και άλλες χώρες γειτονικές της Ερυθραίας, η είδηση αναπαρήχθη με ρυθμούς αστραπής και πάρα πολλοί χρήστες μοιράζονταν λινκς και ιστοσελίδες όπου μπορεί κανείς να βγάλει βίζα και ταξιδιωτικά έγγραφα για την Ερυθραία.

Το Crazy Monday είναι γνωστό για την σκανδαλοθηρική και κουτσομπολίστικη θεματολογία του αλλά μέχρι τώρα δεν είχε δημοσιεύσει ποτέ μια τόσο καταφανώς ψευδή είδηση.