Οι αδιάφθοροι της Ουγγαρίας: Εφοριακοί έπιασαν τον Άγιο Βασίλη

Ο νόμος είναι νόμος και από αυτόν δεν ξεφεύγει ούτε ο Άγιος Βασίλης, ούτε ακόμη και τα Χριστούγεννα. Έτσι, οι... αδιάφθοροι της εφορίας της Ουγγαρίας, προσέλαβαν έναν άνδρα για να παραστήσει τον Άγιο Βασίλη (Άγιος Νικόλας στην ουγγρική παράδοση) με το πρόσχημα ότι ήθελαν να διασκεδάσει τα παιδιά τους.

Όμως, όταν τελείωσε όλο αυτό και τον πλήρωναν, οι "γονείς" έβγαλαν τις ταυτότητες των εφοριακών και του ανακοίνωσαν ότι θα του επέβαλαν πρόστιμο καθώς δεν είχε κόψει τιμολόγιο.

"Δεν ασχολούμαι με αυτήν την εργασία παρά μία φορά τον χρόνο, δεν πίστευα ότι αυτό θα αποτελούσε πρόβλημα" εξήγησε ο Άγιος Βασίλης ο οποίος κατέβαλε ένα πρόστιμο ύψους 200.000 φιορινιών, ήτοι 640 ευρώ, αφηγούμενος την περιπέτειά του στο τηλεοπτικό δίκτυο TV2.

Εφοριακοί εξήγησαν από την πλευρά τους ότι δεν σχολιάζουν τα μεμονωμένα περιστατικά παραβάσεων αλλά πραγματοποιούν με αποτελεσματικό τρόπο ελέγχους σε καταστήματα και υπηρεσίες κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, χωρίς εξαίρεση.

Ο Mikuláš, Άγιος Νικόλαος, επισκέπτεται τα παιδιά την 6η Δεκεμβρίου, ημέρα της εορτής του). Ο Άγιος Νικόλαος συνηθίζει να μοιράζει γλυκά, να τραγουδάει αλλά και φωτογραφίζεται με τα παιδιά.