ΒΙΝΤΕΟ: Χαμός στα αντρικά καλλιστεία του “Mr Ugly (Άσχημος)” στη Ζιμπάμπουε

Ο 42χρονος άνεργος Maison Sere στέφθηκε ο πιο άσχημος άνδρας της Ζιμπάμπουε στα ... καλλιστεία που έγιναν σε μία παμπ στη Χαράρε. Δεν πρόλαβε όμως να χαρεί τη νίκη του γιατί ο πρωτος αναπληρωματικός ασχημάντρας κατηγόρησε την κριτική επιτροπή για μεροληψία. 

Ο Sere έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση με βρώμικες και σκισμένες φόρμες, και χαμογελώντας ξεδοντιάρικα (του λείπουν 7 δόντια) παρέλαβε το τίτλο και το βραβείο του: 500 δολάρια, αξιοσέβαστο πόσο σε μια χώρα που αντιμετωπίζει τεράστια φτώχεια και ανεργία. 

"Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό για τη νίκη. Θέλω απλώς να ευχαριστήσω τους κριτές για την αναγνώριση τους" είπε συγκινημένος ο νικητής, ο οποίος ήρθε πρώτος ανάμεσα σε 35 υποψήφιους. 

Όμως, ο William Masvinu, που ήρθε δεύτερος αν και τρεις φορές νικητής σε προηγούμενους διαγωνισμούς - είχε άλλη άποψη. Κατηγόρησε τους κριτές για μεροληψία και δωροδοκία και ζήτησε να ακυρωθεί ο διαγωνισμός. ″Οι κριτές δεν ήταν δίκαιοι, οι διοργανωτές πρέπει να αναζητήσουν νέα επιτροπή και να γίνει ο διαγωνισμός από την αρχή. Δεν έχασα σήμερα," δήλωσε έξαλλος.  

Προς το παρόν, ο Sere κρατάει τον τίτλο του πιο άσχημου άντρα της Ζιμπαμπουε, καθώς κανείς δεν έχει τη διάθεση να ακυρώσει το αποτέλεσμα του "θέσμου".

Όσο για τον διοργανωτή των καλλιστείων, David Machowa, έιπε ότι διοργάνωσε πρώτη φορά το ″Mr Ugly″ το 2012 για ″να γιορτάσουμε την ομορφιά μέσα στην ασχήμια″. Μάλιστα, επειδή το σόου φέτος σημείωσε μεγάλη επιτυχία, σκοπεύει στο άμεσο μέλλον να διοργανώσει και το "Mr Ugly world"