Ένα τατουάζ που δείχνει πόσο υγιείς ή πόσο αθλητής είστε

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι ένα τατουάζ, εκτός από το να σας κοσμεί το σώμα, να σας θυμίζει κάτι αλλά και να... κάνει τους γονείς σας έξαλλους μπορεί να έχει και άλλες χρήσεις;

Κι όμως, ένα τατουάζ μπορεί να σας παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση αλλά και να σας “λέει” για τις αθλητικές σας επιδόσεις!

Ερευνητές από τα πανεπιστήμια της Καλιφόρνια, του Σαν Ντιέγκο και του Τορόντο δημιούργησαν ένα ελαφρύ και μεταφερόμενο (!), προσωρινό τατουάζ που κολλά στο δέρμα και αυτός που το φορά, σχεδόν ξεχνά ότι το έχει. Το μελάνι του όμως περιέχει ιοντοεπιλεκτικά ηλεκτρόδια που καταγράφουν το pH ή τα επίπεδα αλάτων του δέρματος καθώς και ίχνη καλίου, νατρίου και μαγνησίου. Έτσι, αναλόγως του τι θέλει να μετρήσει ο γιατρός ή ο... προπονητής σας, βλέπει τις ανάλογες καταγραφές!

Ήδη υπάρχουν αρκετές ιατρικές συσκευές και τεχνικές που δεν είναι επεμβατικές (όπως π.χ. η αιμοληψία) για να μετρήσουν ή να ελέγξουν διάφορες μεταβολικές διαταραχές αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε ιατρικούς χώρους ή έστω στο σπίτι του εξεταζόμενου.

Όμως, το πρωτοποριακό αυτό τατουάζ εκτός από διακριτικό, μικρό και πρακτικό είναι και καλαίσθητο! Όπως δε υπόσχονται οι δημιουργοί του, σύντομα θα είναι διαθέσιμα εκατοντάδες σχέδια, από tribals μέχρι σήματα ομάδων και μουσικών γκρουπ!